Sağlık Bakanı Koca'dan sağlık çalışanlarına mesajı

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çevrim içi düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programında "Son 100 yılın en büyük sağlık sorunu karşısında mesleğimizin itibarını göklere çıkararak mücadele verdiniz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir mesaj göndererek, "Rehavete kapılmadan, tamam diyerek temizlik, maske ve mesafe kuralına uyarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızı tedbirlere riayet ederek, sağlık çalışanlarına destek olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

    Sağlık Bakanı Koca'dan sağlık çalışanlarına mesajı
    14 Mart 2021 - 15:46

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çevrim içi düzenlenecek 14 Mart Tıp Bayramı programında konuştu. Bakan Koca'nın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

    "Bizler devletin yaşamasını, insanın yaşamasına bağlamış bir geleneğin mensuplarıyız. Bugünlerde sizlerin neler yaptığını anlatacak nesiller yetişecek. Bu yıl DSÖ tarafından sağlık çalışanları yılı ilan edildi. Bu yılın alallade bir yıl olmadığı ortadadır.

    Eve dönerken aklımızda tek soru var; ya evdekilere zarar verecek şekilde dönmüşsem. Bu soru bizleri ailelerimizden mahrum bırakıyor. Bu uğurda büyük kayıplar verdik. Meslektaşlarımızdan ve ailelerimizden kayıplar oldu. Ruhları şad olsun.

    Gece gündüz demeden çalışan, bu kutsal görevi yerine getiren, insana hizmet onurunu göğsünde taşıyan meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını yürekten kutlarım. Tüm sağlık çalışanlarımızı yürekten kutluyorum.

    Bizim vazifemiz, üstü açılanı örtmek, düşeni kaldırmaktır. Ağrıya ilaç olmaktır. Bugünler tüm insanlık gördü ki başta hekimler olmak üzere, sağlık çalışanı olmak ayrıcalıktır. Hekimler hastanın nabzını tuttuğu kadar toplum nabzını da tutmaktadır.

    14 Mart 1919 böyle bir adanmışlığın tarihe mührünü vurduğu gündür. 1 asır önce 14 mart 1919 günü işgalci emparyalist güçlere karşı tepki adımıdır.

    Geçtiğimiz yıl küresel salgının ilk vakasının tespit edildiği ertesi gün bir araya gelemedik. Bu yıl da görüntülü toplantı yoluyla gerçekleştiriyoruz.

    Yapacak çok işimiz, gidilecek çok yolumuz var. İhtiyacımız olan yetkin kadrolardır. İnsana değer veren, güçlü ve nitelikli sağlık ordusudur. Geleceğimiz buna bağlıdır.

    Son 100 yılın en büyük sağlık sorunu karşısında mesleğimizin itibarını göklere çıkararak mücadele verdiniz. Bir meslek neden ve nasıl insan için var olurmuş ispat ettiniz. Bize ihtiyaç varsa, biz amasız fakatsız ve en gözü kara halinde oradayız.

    Milletimiz adına sizlere teşekkür ediyorum."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum