Sabancı'dan Girişimci Kadınlara: Potansiyeli Harekete Geçirin!

    Ordu’da OTSO işbirliğinde düzenlenen Girişimci Kadınlar Zirvesi’nde konuşan Demet Sabancı Çetindoğan, sermayesi olmayan veya pazar bilgisi bulunmayan ama katma değer üreten kadınları destekleyerek altında duran büyük bir potansiyeli harekete geçirmenin mümkün olduğunu açıkladı.

    Sabancı'dan Girişimci Kadınlara: Potansiyeli Harekete Geçirin!
    20 Ocak 2024 - 11:38
    Ordu Sanayi ve Ticaret Odası ( OTSO) ve Türk Dünya İş Kadınları Platformu işbirliği ile iş dünyasında marka haline gelmiş isimlerden Demet Sabancı Çetindoğan ve Kültür ve Turizm Eski Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımlarıyla Girişimci Kadınlar Zirvesi düzenlendi.

    Katılımın fazla olduğu Girişimci Kadınlar Zirvesine, Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel, Demet Sabancı Çetindoğan ve Kültür ve Turizm Eski Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Türk Dünya İş Kadınları Platformu’ndan katılımcılar ve Ordulu iş kadınları katıldı.

    Programın başında Fotoğrafçı Mehmet Şenocak’ın slayt gösterisi katılımcılara sunuldu. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.



    Karlıbel: Kadın Yoksa Yarım Kalıyoruz
    İlk Konuşmayı yapan OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel, şu cümlelere yer verdi; “Kadın yoksa yarım kalıyoruz. Dolayısıyla sizlerin ekonomimizin içinde çok önemli paylar almanız için biz oda olarak elimizden geleni yapıyoruz ve bu tür girişimlerden de inanılmaz mutlu oluyoruz. Sizin ufkunuzla büyümek çok daha kolay. Toplum olarak her ne kadar biz erkek egemen gözüksek de bir gerçek var. Zekamızı annelerimizden alıyoruz. Dolayısıyla siz bizden çok daha öndesiniz, bizi yönlendirin.”

    Ordu’nun bozulmadan büyümesini istediklerini belirten Başkan Karlıbel, “Bozulmadan kirlenmeden büyümek istiyoruz derken Ordu bir turizm kenti olabilir ama kendine özel kendi değerlerini bitirmeden büyüyen bir turizm kenti. Yine Ordu bir eğitim kenti olabilir. Kastım bunu sadece üniversiteler ile tamamlamak değil. Belki biz meslek okullarının üzerine bir akademiyle de bunu canlandırabiliriz” dedi.




    Ordu’nun şehir olarak şanssızlığının Samsun ve Trabzon arasında sıkışmış kalmasından kaynaklandığına değinen Başkan Karlıbel, “Doğu Karadeniz'in bozulmamış tek kentiyiz. Şimdi biz doğru hamlelerle doğru adreslere ulaşmak istiyoruz. Sizleri burada görmekten çok bu salonlarda gençleri ve kadınları görmekten çok mutluyum” dedi.




    Alagöz: Sayımız Gün Geçtikçe Artıyor
    OTSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Bahar Alagöz, konuşmasında, “Kadın girişimcilerin değişen ekonomik ve sosyal dinamiklerle beraber toplumdaki yeri önem kazanmaya başlamıştır. Daha önce yetersiz olan sayımız gün geçtikçe artmaya başlamıştır. Bu da toplumdaki dinamiklerin ekonomik olarak kadının gücüyle artacağını yer değiştireceğini, konumsal olarak daha iyi pozisyona getireceğini bize göstermektedir. Sayın başkanımızın da daha önce belirttiği gibi Dünyada ve Türkiye'de nüfusun yüzde ellisini oluşturmamıza rağmen yeterince temsil görmemekteyiz. Bunu da bu kadın meclislerinin kadın girişimcilerin beraber yaptığı katılımlarla bu atılımlarla daha ön plana çıkaracağına inanıyorum” dedi.




    Erol: Ordu’nun Yol Haritası Ortaya Konulacak
    Ordu’nun yol haritasının ortaya konulacağını belirten Ordu Valisi Muammer Erol, “Burada biz sizlerin önüne bir şekilde Ordumuzu ve Ordulunun karnesini koyacağız ve bu karnemizdeki kırıklara iyilere bakarak artık yani bir yol haritası ortaya konulacak. Ordumuz içinde yapılacak çok şeyler var ve bunların hemen hemen, hepsi fazlasıyla hak edilmiş. Bugüne kadar ıskalanmış da olsa mesafe almaktan geri kalmayarak önümüze bakıp yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



    Sabancı: Türkiye’yi Marka Olarak Dünyaya Tanıtmak
    İş Dünyasının marka isimlerinden Demet Sabancı Çetindoğan, Türk Dünya İş Kadınları Platformu’ndan bahsederek, “Türkiye ortak nesiller entegrasyonu adı altında kurduğumuz dernek ile ülkemizin kültürel, tarih ve Doğal güzelliklerini yurtdışında tanıtmak üzere bir grup gönüllülerle bir araya gelip bu derneğimizi kurduk. Aslında burada Türkiye'mizi bir anlamda marka olarak dünyaya tanıtmak; kültürel, toplumsal ve iktisadi yaşamımızla örnek bir adım olarak bunu yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.




    Sabancı: Kadın Emeği İçin Shopsa Var
    Kadın girişimcilerin e-ticarette desteklenmesi için Shopsa’nın kurulduğuna değinen Demet Sabancı Çetindoğan, “Kadın girişimcilerin ve kadın kooperatiflerinin e-ticaret platformu Shopsa’nın bu süreçte çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve bölge insanının ekonomik hayatına bir dinamizm getireceğine inanıyorum. Kadın emeğinin değerlendirilmesi için e-ticaret büyük bir fırsat sunuyor. Günümüzde pazara giriş hiç olmadığı kadar kolay ancak elinde bir beceri de ürünü olan kadınların pazarda tanıtım için desteklenmesi gerekiyor. Sermayesi olmayan yada pazar bilgisi bulunmayan ama katma değer üreten kadınları bu açıdan destekleyerek altında duran büyük bir potansiyeli harekete geçirmek mümkün. İşte Shopsa bunu başarmak için var. Shopsa bir yönüyle Pazar yeri, bir yönüyle ise kadın merkezli bir sosyal sorumluluk projesidir” açıklamalarında bulundu.

    Türk Dünya İş Kadınları Platformu üyeleri ve Kültür ve Turizm Eski Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un konuşmalarının ardından teşekkür belgelerinin verilmesiyle program sona erdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum