• Reklam

Rusya Devlet Başkanı Putin'e İHA'lı saldırı girişimi

Rusya, Kremlin'e İHA'larla saldırı girişiminde bulunulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, "Saldırıyı Putin'e karşı suikast girişimi olarak değerlendiriyoruz." denildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'e İHA'lı saldırı girişimi
03 Mayıs 2023 - 15:47 - Güncelleme: 03 Mayıs 2023 - 15:49
Rusya'da gece saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Konuya ilişkin açıklama ise Kremlin'den geldi. Yapılan açıklamada, Kiev'in Kremlin'i gece İHA'larla vurmaya çalıştığı, Rus savunma araçlarının ise etkisiz hale getirdiği belirtildi. Ayrıca, Rusya saldırının Rusya Devlet Başkanı Putin'e suikast girişimi olarak değerlendirildiğini açıkladı.

'Terör saldırısı'
Açıklamada, "İki insansız hava aracı Kremlin'i hedef aldı. Ordu ve özel servislerin radar harp sistemlerini kullanarak zamanında yaptıkları müdahaleler sonucunda cihazlar devre dışı bırakıldı." denildi. Kremlin, misilleme haklarını saklı tuttuklarını ve olayı "bir terör saldırısı olarak" gördüklerini belirtti.

'Putin, Kremlin'de değildi'
Bununla birlikte Kremlin, Putin'in saldırılar esnasında Kremlin'de olmadığını ve Moskova dışında yer alan Novo Ogaryova'da çalıştığını bildirdi. Bölgedeki binaların hiçbirinin zarar görmediği de ifade edildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise suikast girişiminin ardından Devlet Başkanı Putin’in çalışma programında bir değişiklik olmayacağını kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum