• Reklam

Rusya'da darbe girişimi! Putin halka seslendi

Rusya Devlet Başkanı Putin, darbe girişiminden sonra yaptığı ilk açıklamada birlik mesajı verirken yaşanaları darbe olarak nitelendirdi. Putin, "Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır." dedi.

Rusya'da darbe girişimi! Putin halka seslendi
24 Haziran 2023 - 12:06
Rusya, darbe girişimi ile sarsıldı. Paralı asker şirketi Wagner'in girişiminden sonra Rusya Devlet Başkanı Putin ilk açıklamasını yapmak üzere kameraların karşısına çıktı.
Birlik mesajı veren Putin, yaşananları darbe olarak değerlendirerek, isyancılara verilecek cezanın ağır olacağını söyledi.



Putin'in açıkalamaları şu şekilde:
"Şu an birlik içinde olmalıyız. Düşmanlığımız her zayıflığımızı kullanarak birliğimizi yok etmeye çalışıyor.
Karşımızda olan tam da hainlik. Biz askerlerimizi desteklemek istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz aslında Wanger güçleri de Rusya’nın birliği için hayatını veriyordu. Ama onların arasında hainler var.
Herhangi bir iç ayaklanma bizim için büyük bir darbedir. Rusya’ya darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır.
Bize hem kamuoyu hem de halkımızın önünde cevabını verecekler. Biliyorsunuz Moskova bölgesinde şu an aktiftir.

"Elimden geleni yapacağım"
Şu an ben sadece askeri temsilci olarak değil Rusya vatandaşı olarak size söz veriyorum ki elimden geleni yapacağım. Yeter ki halkımın güvenliği sağlansın. Bu suçu işleyenlere seslenmek istiyorum; bu hatadan lütfen çekilin. Bu suçu yapmayın."

NELER YAŞANDI?
Rus devletine bağlı paralı asker şirketi Wagner, uzun süredir Rus askeri komuta kademesini hedef aldığı sert açıklamalardan sonra harekete geçti.

Ukryana'daki Wagner karargahının Rus askeri güçleri tarafından vurulduğunu açıklayan Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, 25 bin kişilik gücüyle Moskova'ya yürüyeceğini duyurarak halkı desteğe çağırdı.

"Şoygu, Kızılmeydan'da asılacak"

Prigojin, yayınladığı video ile hem halktan destek isterken hem de Rus komuta kademesini özellikle de Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu hedef almaya devam ediyor.

Wagner'İn kurucusu, yayınladığı kayıtlardan birinde "Şoygu korkakça Rostov'dan kaçtı, bir kadın gibi kaçtı, bu yaratık durdurulacak. Şoygu Kızılmeydan'da asılacak." ifadelerini kullandı.

Wagner namluyu Moskova'ya çevirdi: Başkentte önlemler artırıldı

Moskova'da güvenlik önlemleri artırıldı

Yaşanan kriz sonrasında Moskova'da güvenlik önlemleri artırıldı. Rus basınında çıkan haberlere göre, Moskova'daki önemli tesisler, devlet kurumları ve ulaşım altyapı tesislerinin tamamı güçlü koruma altına alındı.

Sosyal medyada, Moskova caddelerinde askeri araçların varlığına ilişkin görüntüler paylaşılıyor.

Wagner namluyu Moskova'ya çevirdi: Başkentte önlemler artırıldı

FSB, Prigojin hakkında dava açtı: Silahlı isyan

Diğer yandan Federal Güvenlik Servisi (FSB) Yevgeniy Prigojin hakkında "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açtı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Wagner'in kamplarına saldırı düzenlediği yönündeki iddialar yalanlanmıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum