Rus turistlerin tek tercihi hangi ülke

    Yaz yaklaşırken Rus turistler için geçtiğimiz yaz gibi bu yıl da "tek seçenek" Türkiye gibi görünüyor...

    Rus turistlerin tek tercihi hangi ülke
    05 Nisan 2021 - 17:38

    Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Rus turistlerin Avrupa ve Güneydoğu Asya ülkelerine kısıtlamalar kaldırılsa dahi doğrudan uçuşlar henüz başlamadığı için o destinasyonlara turizm hareketinin zor olduğunu belirtti.

    "DURUM NORMALLEŞMEKTEN UZAK"

    ATOR Başkanı, “Koronavirüs salgını üçüncü dalgası Avrupa’da gittikçe yaygınlaşıyor. Bu şartlarda yazın Avrupa'ya gitmemiz pek olası değil. Ne olacağını tahmin vermek zor, herşey salgındaki duruma bağlı, ama görüyoruz ki, durum normalleşmekten uzak” dedi.

    Lomidze'nin İzvestiya gazetesine demecinde Avrupa ülkelerinin Rus turistlere kapıları açması konusunda "iyimser tahmin” olarak sonbahar, "karamsar tahmin” olarak 2022 başını gösterdi.

    Turkrus.com'un aktardığına göre, Lomidze’ye göre Güneydoğu Asya ülkeleri ancak sonbahar veya kış aylarında Rusları ağırlayabilecek hale gelecek. Tayland, Vietnam ve Endonezya'nın yaza kadar karantinayı iptal edebileceğini belirten Lomidze, "Ama öncelikle orada yaz mevsimi turizm mevsimi değil, yağmur-tayfun zamanı. İkincisi, hala oralara direkt uçuşlarımız yok” dedi.

    "BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI"

    Lomidze, "Türkiye'ye Mayıs tatili için talep şu an beklentilerin altında kaldı. Çünkü Türkiye'de salgının durumuna göre, belirli aralıklarla kısıtlamaları uygulanıyor. Görünüşe göre, çoğu turist Türkiye'den rezervasyon yaptırmak için Nisan ortasına kadar bekleyecek" dedi.

    Lomidze şu anda hala uçakla kişi başı 30 bin rubleye(yaklaşık 3200 TL) Alanya'da üç yıldızlı bir otelde paket satın alınabileceğini, ortalama tur fiyatının 40-45 bin ruble(yaklaşık 4800 TL) olduğunu belirtti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum