Rotary kulüplerinden yerli malına tam destek

    Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 9.Grup Kulüpleri’nden Alsancak, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon ve Varyant Rotary Kulüpleri İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 9 Aralık Çarşamba günü Yerli Malı Haftası etkinlikleri düzenliyor.

    Rotary kulüplerinden yerli malına tam destek
    14 Aralık 2021 - 09:26 - Güncelleme: 14 Aralık 2021 - 11:21
    Rotary 2440. Bölge Kulüpleri her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası’nı İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlediği bir dizi etkinlikle kutluyor. Alsancak Rotary Kulübü koordinatörlüğünde, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon ve Varyant Rotary Kulüplerinin yerli tüketimin bilinçli olarak artması ve yerli malı kullanmanın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlediği “Başka Bir Tarım Mümkün” temalı programda Rotary’nin bu yılki teması “Gerçek Gıda”ya da vurgu yapılması hedefleniyor. Gerçek gıdaya ulaşmanın bir insan hakkı konusu olduğunun tartışıldığı günümüzde “Yerli Malı Haftası” kutlamalarının ayrı bir önem taşıdığına vurgu yapan Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Ayşegül Kurtel, “Biz de Rotary 2440. Bölge 9. Grup Kulüplerinin ortak çalışması olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de değerli katkılarıyla Yerli Malı Haftasını kutluyoruz.  Kültürpark Lozan Kapısı girişinde kurulan Pazar yerindeki standlarda 15 Aralık Çarşamba günü 10:00-17:00 saatleri arasında toplum birliği köylerimizin ürettiği ürünlerin satışı yapılacak. Aynı gün 14:30-16:30 saatleri arasında ise çok değerli konuşmacılarımız yerli bilincin oluşması için çok değerli bilgilerini bizlerle paylaşacaklar. Tüm İzmirlileri Yerli Malı Haftası etkinliğimize davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.


     
    Rotary’nin köylerde kurduğu Barbaros Köyü Toplum Birliği, Yeniköy Toplum Birliği, Şaşal Köyü Toplum Birliği, Koca Nine Kooperatifi, Batı İzmir Topluluk Destekli Tarım Grubu (BİTOT)’un yerel ürünleriyle yer alacağı etkinlik Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Ayşegül Kurtel’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Rotary Gerçek Gıda Komite Başkanı Şengül Kavasoğlu ve Dönem Federasyon Başkanı Nedim Atilla’nın konuşmalarının ardından, İBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç ve Köy Koop İzmir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Buğday Derneği Ege Koordinatörü Komite Üyesi Pembe Emül ve Dr. Füsun Tezcan Ekolojik ve Temiz Gıdaya Ulaşmanın Yolları’nı anlatacak. Etkinlik Börtü Böcek için Ev Yapımı İlaçlar workshop ile sona erecek.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum