• Reklam

Romanya'yı sallayan İzmirli

İzmirli Mehmet Dural, Romanya'daki müzik yarışmasında Türkçe seslendirdiği 'Cennet' adlı parçasıyla ilk etabı geçerek büyük beğeni topladı. Televizyonda röportajları çıktı, gazeteler onu yazdı.

14 Kasım 2020 - 15:59 - Güncelleme: 14 Kasım 2020 - 16:20


ERCAN ÇÖLMEKÇİ
Dış Haberler Müdürü

Çocukluğunun geçtiği İzmir'de ilk, orta, lise eğitimlerini aldıktan sonra Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektronik Haberleşme Teknolojileri Bölümü'nden mezun olan 33 yaşındaki Mehmet Dural, Romanya'da yayınlanan bir yarışma programında söylediği şarkıyla haftanın konuşulan ismi oldu.
Yarışmanın ilk etabını alkışlar arasında geçen Mehmet Dural'ın hikayesi, 'arayışlar'la dolu... 1987 yılında Şanlıurfa'nın kelaynak kuşlarıyla ünlü Birecik ilçesinde doğan Mehmet, henüz bir aylıkken ailesi İzmir'e taşınınca İzmirli olmuş.
Tüm eğitimini aldığı İzmir'de bir dönem konservatuvarda ses eğitimi de aldı. Ancak eğitimini sürdüremedi. Gezmeyi ve öğrenmeyi çok sevdiği için Avrupa turuna çıktı. Hemen hemen bütün Avrupa ülkelerinde bulundu, bir yandan da sahneye çıktı. Türk müziğini tanıttı. Mehmet bu konuda şunu söylüyor:
"Müziğimizi tanıtmak ve başka tarzlarda paylaşımlarda bulunmak tarif edilemez bir duygu. Romanya'ya gelmem; çok fazla tarihi ve kültürel ortak noktalarımız olmasından kaynaklanıyor. Burası beni çok etkiledi... Ailem İzmir'de yaşıyor. Türkiye'ye şu aralar salgından ötürü çok gidemesem de el verdiğince ziyaret ediyorum. Yarışmanın ilk etabını geçtim. Sonrasında ne olur bilmek güç. Ama her halükarda müziğin dünyanın dili olduğuna inanıyorum. Ve paylaştıkça çoğalıyorum. Dünyadaki huzuru, barışı, sevgi saygı ve paylaşımı besleyecek en önemli unsurların sanatla mümkün olacağını biliyorum."
Romanya'da sahneye çıkan ve yalnız yaşayan Mehmet Dural, buradaki Türkler'in de desteğini almış durumda. O sahneye çıkınca, onlar için adeta zaman duruyor. Herkes Mehmet'in üst turlara çıkması için dilekler tutuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum