Reyhan'ın güler yüzlü şefi de koronadan vefat etti

    İzmir'in simge mekanlarından Reyhan Pastanesi Alsancak'taki merkez şubesinde 25 yıldır çalışan, güler yüzü, samimiyeti, nezaketiyle kalplerde yer edinen Yakup Uykutalp, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

    Reyhan'ın güler yüzlü şefi de koronadan vefat etti
    04 Ocak 2021 - 03:04 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 03:32

    İzmir'de Reyhan Pastanesi'ne gidip de onu tanımayan, onunla sohbet etmeyen yok gibidir. Reyhan ne kadar İzmir'in simgesiyse o da o kadar Reyhan Pastanesi'nin simgesiydi. Pastanenin 25 yıllık çalışanı, güler yüzlü şefi Yakup Uykutalp, geride gözüyaşlı onca insan bırakakarak korona illetine kurban gitti. İki çocuk babası Yakup Uykutalp'in dün gece vefatını öğrenenlerin içi tam anlamıyla cız etti.
    Başın sağolsun Reyhan, başın sağolsun İzmir..



    YAKUP UYKUTALP KİMDİR?
    Edebiyata da meraklı olan Yakup Uykutalp, bu nedenle gazete4.com adlı bir internet sitesi kurmuştu. Sahibi olduğu internet sitesinde edebi yazılar yazan, son yazısını 5 Aralık'ta 'avunuyorum' başlığıyla yayınlayan Yakup Uykutalp, kendi biyografisini şöyle kaleme almış:

    Aslen Karslı olan Yakup Uykutalp, ailesi ile 4 yaşından itibaren İzmir’e yerleşirler. İzmir kültürüyle büyür ve İzmir’i çok sever. İlk öğrenimini İzmir/Konak’ta bitirir. Orta öğrenimi, İzmir 50. Yıl Lisesi Edebiyat bölümünü tamamlar. Hayata çok erken yaşlarda atılan Yakup Uykutalp, lise’yi hem çalışarak hem de okuyarak bitirir. Askerliğini İstanbul’da tamamladıktan sonra çalışmaya başlar. 1995 yılından günümüze dek Reyhan Pastanesi’nde çalışan Yakup Uykutalp, işe sevgisini katarak ilk günkü heyecanı yaşıyor.

    İnanmak, başarmanın yarısıdır. “Ya inanacaksın ya da başaracaksın” azimli, istekli, cesaretli ve kararlıdır.

    Yaşar Kemal’in bir sözü vardır: “İnsan evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar.”

    Kararsızlığın sonu olmadığı gibi kararlı, hümanist bir kişiliğe sahiptir. Kominikasyonu iyi, paylaşımcıdır.

    Hayat felsefesi “Hoşgörü ve bağışlamaktır. Herşey ben demek değil, biz olduğumuz zaman değer kazanır.”

    Hobi olarak kendisine hediye edilen blog sayfasıyla yazmaya başlar. Her yazdığı makale kendisi için yeniden doğmaktır. Mutlu olur, huzurlu olur ve düşüncesini boşaltırken dinamizmi yakalar.

    Çevreci, hayvansever ve doğa dostudur. Yaklaşık iki yıldır tarım ile ilgilenmektedir.

    İleriki yıllarda gerçekleştirmek istediği bir düşüncesi daha var. Arıcılık üzerine çalışmalar yaparak “Arılar biterse yaşam biter” projesine destek sağlamaktır.

    Kültür, sanata eğimli hayat ve yaşam üzerine beş yıldır yazıyor. Beş yıllık süreç de sosyal medya alanında serbest gazetecilik ve araştırmacı yazardır. Evli, iki çocuk babasıdır.


    YORUMLAR

    • 3 Yorum