• Reklam

Resim ve Heykel Müzesi yenilendi

İZMİR'de, 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra dayanıksız olduğu tespit edilen İzmir Resim ve Heykel Müzesi restore edildi. Yıl sonu itibariyle Alsancak Tekel Fabrikası'na taşınacak müzenin bir kültür ve sanat kompleksine dönüşeceğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İzmir'in sanat hayatına katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Resim ve Heykel Müzesi yenilendi
25 Mart 2022 - 20:46 - Güncelleme: 25 Mart 2022 - 20:47

İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi'nin teşhir ve yenilenen hizmet binası Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un katıldığı törenle açıldı. Açılışa Yavuz'un yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta ve çok sayıda davetli katıldı. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sanatçılarının gösterilerinin ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İzmir'in kültür sanat hayatında önemli yeri olan ve 1952 yılından bu yana İzmirlilerin anılarında yeri olan İzmir Resim ve Heykel Müzesi'nin bu yıl sonuna kadar bu Kültürpark'ın içerisindeki binada hizmet vereceğini söyledi.

Restorasyonu yapılan binanın önümüzdeki yıllarda sanat galerisi olarak sanatseverleri ağırlayacağını ifade eden Yavuz, "Müzemiz 9 Eylül 1952 yılında yine bu binada faaliyete geçmişti. 1973 yılında Konak'taki büyük binaya geçerek Ekim 2020'deki depreme kadar bu binada binlerce sanatseveri ağırladı. Yıl sonu itibariyle Alsancak Tekel Fabrikalarının kültür ve sanat kompleksine dönüşmesi sonucunda müzemiz kalıcı olarak oraya taşınacak. Restorasyonu yapılan binamız İzmir Sanat Galerisi olarak bundan sonra sanatseverleri ağırlamaya devam edecek. Bu 3 binayı çok seviyorum. İçlerinde barındırdıkları koleksiyonlar kadar onlar da değerli birer sanat eseri. İzmir'in kimliğine önemli katma değer sağlıyorlar" dedi. İzmir Resim Heykel Müzesi'nde 591 sanat eseri bulunduğunu anlatan Yavuz, eserlerin gerekli iklimlendirme ortamı yaratılıp koruma altına alındığını belirterek şöyle devam etti:

"100 eserden oluşan bir seçkiyi bugün sizlere sunmak istiyorum. Bundan sonra da binamız dönemsel sergileri ve sanat etkinlikleri ile sizleri burada ağırlayacağız. Müzemizin, galerimizin İzmir sanat hayatına katkı sağlamasını diliyorum. Üniversitelerimizden katılanlara ve sanatçılarımıza, bizi her etkinliğimizde yalnız bırakmayan sanat severlere teşekkür ediyorum. Sanatın ve kültürün bizi birleştiren ve iyileştiren gücüne inanıyorum."

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve beraberindeki davetliler müzeyi gezerek eserleri yakından inceledi. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum