'Rengarenk Sözcükler' kitabının yazarı öğrenciler okurlarıyla buluştu

    İZMİR'in Karşıyaka ilçesindeki Evin Leblebicioğlu Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı 'Rengarenk Sözcükler' adlı kitabın yazarları okurlarıyla söyleşide bir araya geldi. 13 yaşındaki özel öğrenci Kerem Karaaslan'ın da günlüğünde yazdıkları basılan kitapta yer aldı. Projede yer aldığı için hissettiği mutluluğu paylaşan Kerem, "Kimse hedeflerinden vazgeçmesin" dedi.

    'Rengarenk Sözcükler' kitabının yazarı öğrenciler okurlarıyla buluştu
    02 Haziran 2022 - 14:31 - Güncelleme: 02 Haziran 2022 - 14:32

    İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Geleceğin Yazarları' projesi kapsamında 'Rengarenk Sözcükler' adlı kitabı hazırlayan Karşıyaka Evin Leblebicioğlu Ortaokulu öğrencileri okullarının bahçesinde düzenlenen söyleşide okurlarıyla buluştu. Yaklaşık 4 ayda hazırlanan kitabın yazarlarından biri olan özel öğrenci Kerem Karaaslan kitabı eline aldığında hissettiği mutluluğu anlattı. 'Walker' ile yürüyebilen ve haftanın 6 günü fizik tedavisine devam eden 6'ncı sınıf öğrencisi Karaaslan, "Çok mutluyum, özellikle Gülşen hoca sayesinde başardık. Tüm öğrenciler hedeflerinden hiç vazgeçmesinler, çalışmaya devam etsinler, herkes bir gün istediğine ulaşacak" dedi. Kerem'in 6 aylıkken dünyaya geldiğini ve eğitim hayatı boyunca çok zorluklarla karşılaştığını ifade eden annesi Doç. Dr. İlknur Aydoğdu Karaaslan da "Özel çocukların bu tarz projelere hem bir eğitimci hem bir veli olarak daha çok katılmasını istiyorum. Onların desteklenerek bu tarz projelerde yer almaları motivasyonlarını arttırıyor. Kerem'in günlüğüne yazdıkları kitapta basıldı. Hayatındaki önemli olayları yazıyor. Kerem çok yol kat etti. Daha iyi yerlere de geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

    'SEVGİ VE EMEĞİN YERİ BAŞKADIR'

    Karşıyaka Evin Leblebicioğlu Ortaokulu Müdürü Medeni Çavaş da proje sayesinde birçok özel öğrencinin emek verildiğinde ne kadar başarılı olabileceğini anladıklarını dile getirerek, "Kitabımız velilerin de talebi doğrultusunda 150 adet basıldı. 100'e yakın okul bu projede yer alıyor. Kerem bizim özel olarak görmediğimiz bir çocuk. Onu hiç ayırt etmedik. Ama ondaki değişimler bizi çok mutlu ediyor. Sevgi ve emeğin yeri başkadır" dedi.

    'KİTAP SAYESİNDE ÖZGÜVENLERİ ARTTI'

    Kitapta 27 öğrencinin eserine yer verdiklerini kaydeden öğretmen Gülşen Koçak Demir de şunları söyledi: "Onları önce bir okuma sürecine aldım. Çünkü okumayan çocuk yazamaz. Birçok çocuk projeye ilgi gösterdi. Hepsinin içinde bir cevher var. Bunu çıkardığımızı düşünüyorum. Sırada bekleyen çok öğrencimiz var. Önce onlara kütüphanemizi açtık. Okumalar yaptılar. Daha sonra yazmaya başladılar. Kitap basılınca özgüvenleri arttı. Her konuda söz sahibi olduklarını düşünüyorlar. Ufukları gelişti. Devamı gelecek. Onlar yazmak istedikçe destekleyeceğiz." (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum