• Reklam

Rektöre, "O hocayı görevden al" çağrısı yapıldı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Cihat Kısa'nın ses kaydı olay yarattı. Derste Hz. Meryem'i ve Hz. İsa'nın son anlarını anlatan Dr. Kısa'nın kayda alınan konuşmasında Hz. Meryem'i iffetsizlikle itham ettiği öne sürüldü. Tepkiler üzerine fakülte Dr. Kısa'yı savundu ama kasedin tamamı ortaya çıkınca dekanlığa da tepki yükseldi, gözler DEÜ Rektörü Hotar'a yöneldi.

Rektöre, "O hocayı görevden al" çağrısı yapıldı
10 Ocak 2022 - 16:22
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cihad Kısa'nın Hazreti Meryem'e yönelik sözleri tepkiye neden olmuş, bunun üzerine üniversitenin İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından bir açıklama yapılarak, ses kaydının bağlamından koparıldığı iddia edilmişti.

DEKANLIKTAN AÇIKLAMA
Olayın gündem haline gelmesi üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı da bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, ilgili ses kaydının bağlamından koparılarak yayınlandığı belirtilip konuyla ilgili yasal işlem başlatılacağı duyurulmuşdu.

Açıklama şöyle:

"Sosyal medyada yedi yıl önce yapılan bir mezuniyet töreninden görüntüler kullanılarak ve mevcut Dekan Yardımcısının "Din Psikolojisi" dersinde öğrenciler tarafından tutulan ses kayıtlarından bağlam dışı kesilerek bazı bölümler yayımlanmıştır.

Kayıtların önünden ve sonundan kırpılıp bağlamından koparılarak seçilen bazı cümleler üzerinden dini ve kutsal değerlerimizin aşağılandığı ve hafife alındığı intibaı uyandırılmak istenmiştir. Alıntılanan cümleler üzerine Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerimden ayetler eklenerek Fakültemiz ve tüm İlahiyat Fakülteleri haksız ve mesnetsiz iddialarla karalanmak istenmişti.

İlgili derse ait tüm ses kayıtları elimizde mevcuttur. Konu incelenerek yasadışı yollarla bu içeriği hazırlayanlar ve sosyal medyada yayınlayanlar hakkında gerekli idari ve hukuki işlemler başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ancak kasedin tamamı ortaya çıkınca durumun öyle olmadığını belirten bazı kesimler, bu kez tepkilerini dekanlığa yöneltti, Dr. Cihat Kısa'ya sahip çıkılmasını eliştirdi. Kısa'nın acil görevden alınması istenirken DEÜ Rektörü Prof Dr. Nükhet Hotar'ın harekete geçmesi istendi. 

KASETTEKİ O SÖZLER
Annesini küçükken zina ederken gördüğü için ileride eşini öldüren bir erkek örneğiyle başlayan konuşma; zina yaptığını iddia ettikleri kadını recm edilmek üzere Hz. İsa'nın karşısına çıkaranlarla devam ediyor.
Hz. İsa'nın "İlk taşı günahsız olan atsın" dediğini belirttikten sonra kaynak göstermeden, Hz Meryem'in kadına iki kez taş atmaya kalktığını; üçüncüsünü atmadan önce de Hz. İsa'nın Hz. Meryem'in kulağına eğilerek "Yeter anne. Sen de küçükken beni bırakıp bir yerlere gidiyordun" dediği iddia ediliyor. Bir ilahiyat öğrencisi dayanamayıp "Çünkü o kısmı yalandır" diyor. "Cihat", "Bilemem" diyor ve devam ediyor:
"Aslında babasız doğdu, mabasız doğdu diye anlatıyoruz ama bu bize anlatılmayan bir hikâyedir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum