Propaganda yapmışlardı! ODTÜ'de PKK yürüyüşüne 16 gözaltı!

    Bahar şenlikleri sırasında PKK'nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle 16 kişi gözaltına alınırken, şahıslardan 4'ünün örgüt üyesi olduğu belirlendi.

    Propaganda yapmışlardı! ODTÜ'de PKK yürüyüşüne 16 gözaltı!
    29 Mayıs 2022 - 14:53 - Güncelleme: 29 Mayıs 2022 - 20:09

    Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında gösterilen ODTÜ, uzun yıllardır öğrencilerin karıştığı olaylarla gündemde. 27 Mayıs'ta ODTÜ'de düzenlenen etkinlikte büyük bir skandala izin verildi.

    Üniversitede bir grup öğrenci, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptı. Teröristler için hazırladıkları afişleri ellerinde tutan terör sempatizanları, örgüt sloganları da attı.

    O anlara ait görüntülerin kamuoyunun gündemine oturmasıyla birlikte emniyet ekipleri harekete geçti.

    2'si öğrenci 16 kişi yakalandı

    Olayla ilgili tespit edilen 16 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden sadece 2’sinin ODTÜ öğrencisi olduğu öğrenildi.
    Gözaltına alınanlardan 4’ünün daha önce terör örgütü üyesi olmak ve propagandası yapmaktan, 2’sinin kanuna aykırı yürüyüş yapmaktan, diğer 2’sinin ise kasten yaralama ve tehdit suçlarından kayıtları olduğu belirtildi.

    Operasyon çerçevesinde yapılan aramalarda ise, çok sayıda dijital materyal ile yasadışı yayın ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum