• Reklam

Projeye gel ey vatandaş!

AK Parti İzmir teşkilatı kurucularından sanayici Tahsin Güzel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun projeleriyle hükümetin projelerini ele aldı. İşte o yazı:

Projeye gel ey vatandaş!
20 Mart 2022 - 12:23
PROJEYE GEL EY VATANDAŞ!

1915 Çanakkale Köprüsü açılınca aklıma geldi.


Samimiyetimle söylüyorum, şöyle bir arkanıza yaslanın ve AK Parti hükümetlerinin bu ülkeye kazandırdıklarını bir film şeridi gibi aklınızdan geçirin…

Doğal olarak, beyninin mantık üreten bölümü ile 5 yıldızlı otel konforundaki hastaneleri, arabanızın radyosundan çıkan neşeli şarkı eşliğinde ilerlediğiniz duble yolları, büyük bir gizemle düşmanın tepesine inen SİHA ve İHA’ları, her şehrimizde kurulan üniversiteleri, barajları (hele ki Yusufeli) ve havaalanlarını düşündükçe keyfinden dört köşe oluyor insan, elbette sözüm düz mantık sahibi ve vicdanlı olanlara… 

Ama “yok beni mantık falan ilgilendirmez, ideolojime bakarım” diyorsan o zaman ben beynimin mantık üreten bölümüyle Kılıçdaroğlu’nun, “Samandağ’dan başlayarak, Mersin’e kadar geliştireceğimiz proje var. Proje üzerinde çalışıyoruz. Proje 5 yıl içinde İstanbul’un nüfusunu 2,5 milyon kişi azaltacak” dediği projesine bakarım.

Hatta sen unuttun’ ideolojik’ arkadaş ama ben unutmadım.
Yine Kılıçdaroğlu 2015 yılında bir proje patlatmıştı...‘Yüzyılın projesi' olarak nitelendirdiği, ekonomiye ilişkin bu projenin adı, 'Merkez Türkiye' projesi idi.
Doğu ve Batı arasında yeni bir dünya merkezi oluşturmayı hedeflemişti Kılıçdaroğlu.
Proje kapsamında Anadolu'ya kurulacak 'mega kent' ile 2 milyon 200 bin kişilik istihdam yaratılacak. Yıllık kişi başı gelir 30 bin dolara çıkartacağını vadetmişti.

Bu projeler karşısında şimdi de benim devrelerim yandı be ‘ideolojik’ arkadaş!
Ha şimdi diyeceksin ki, iyi de iktidar mı oldu da bu projeleri hayata geçirdi? İyi de arkadaş, bu ‘Zihni Sinir’ projeleriyle iktidar olunabilinir mi?

Lütfen beni de düşün be ‘ideolojik’ arkadaş!

“Çok güzel projelerimiz var. Müthiş... Türkiye’yi sarsacak güzel projelerimiz var. Bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Hazırlıkları yapılıyor, toplumun önüne çıkacağız. Türkiye bu badireden nasıl çıkar, bütün bunların hepsinin altyapıları, görseller dahil üzerinde çalışıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu’nu heyecanla beklerken karşıma  “5 yıl içinde İstanbul’un nüfusunu 2.5 milyon kişi azaltacak” ve “Anadolu'ya kurulacak 'mega kent” projeleriyle çıkılması tüm devrelerimi yaktı.

Hele ki liderin Kılıçdaroğlu ve dostlarının şapkadan çıkan tavşan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem içerisindeki,

Etkin ve katılımcı bir yasamanın…
İstikrarlı, şeffaf ve hesap verebilir bir yürütmenin…
Bağımsız ve tarafsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının…
Güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sisteminin…

Cebime, mutfağıma ne getireceğini anlayabilmiş değilim!
Hani sen ‘ne yani SİHA’mı yiyeceğim?
Tencerede köprü mü kaynatacağım?
Açım aç!
Diyordun ya o bakımdan…

Bu yazıda sözde “millet ittifakının takım kaptanı” Kılıçdaroğlu’na değindim. Sözde dedim çünkü ben de bu milletin bir ferdiyim ve beni temsil etmiyor.
O masanın  “eski AK Partili” değil AKP’li olan ortaklarına da sözüm olacak.. Bugünlük tadında bırakıyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum