Polis kapıya gelince, uyuşturucuları 6. kattan aşağı attılar

    İzmir’in Menemen ilçesinde “torbacı” olarak tabir edilen zehir tacirlerine yönelik operasyonda polisin kapıya dayandığını fark eden şüpheliler, poşet ve torbalar içerisindeki esrar maddelerini ve uyuşturucu satışından elde ettikleri paraları 6. kattan aşağıya attılar. 

    Polis kapıya gelince, uyuşturucuları 6. kattan aşağı attılar
    21 Eylül 2022 - 09:19 - Güncelleme: 21 Eylül 2022 - 09:44

    Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, “torbacı” olarak tabir edilen zehir tacirlerine yönelik yapmış oldukları saha ve istihbari çalışmalar neticesinde; Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'ndan alınan arama kararına istinaden Irmak Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi adresinde bulunan bir eve operasyon düzenledi.

    Ekiplerin kapıya dayandığını fark eden ve içeriye gireceklerini anlayan T.N. (22) ile Y.İ.E. (21), poşet ve torba içerisindeki esrar maddelerini ve uyuşturucu satışından elde ettikleri bir miktar parayı bulundukları 6. katın balkonundan ve camından aşağıya attı.

    SİTE İÇERİSİNDE VE DAİREDE ARAMALAR YAPILDI

    Bunun üzerine ekipler site içerisinde bulunan dış alanda yapılan çalışmalar sonucunda esrar maddelerini ve paraları toplayarak muhafaza altına aldı. Akabinde daire içerisinde de yapılan çalışmalarda ise farklı poşetler içerisinde 11 kilo 654 gram skunk ve bin 526 adet lyrica isimli sentetik hap ele geçirildi.


    İLÇE EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA:
    Menemen İlçe Emniyet MüdürlüAsayeş Büro Amirliği"nden yapılan açıkmalamada: 
    Asayiş Büro Amirliği ekipleri olarak yaptığımız saha ve istihbari çalışmamızda Torbacı olarak tabir edilen şahıslara yönelik çalışmamızda Nöbetçi Cumhuriyet Savcısından alınan Gecikmesinde Sakınca Bulunan Hal Kapsamında arama kararına istinaden İdaremiz Irmak Mah. Cumhuriyet Caddesinde bulunan bir adreste ikamet ettiğini tespit ettiğimiz 2000 Muş/MALAZGİRT Doğumlu T. N ( TCK 188,TCK191 dahil birçok kaydı mevcut) ve 2001 Ağrı doğumlu Y. İ. E. ( 6136 SKM,Çocuğun Cinsel İstismarı,Kasten Yaralama,İş Yerinden Kurumdan Hırsızlık olmak üzere birçok kayıtları mevcut ) İsimli şahısların ikametine arama yapılmak üzere gidilmiş ikamete girileceği sırada şahıs ikamet adresinin camından poşet ve torbalar içersinde bulunan esrar maddelerini ve uyuşturucu satışından elde ettikleri bir miktar paraları savurmak suretiyle 6.kattaki  ikametinin balkonundan ve camından atmış,site içerisinde bulunan dış alanda yapılan çalışmada Esrar maddeleri ve para  personelimiz tarafından toplanarak muhafaza altına alınmış,akabinde ikamet adresinde yapılan aramada;

    a-) Farklı poşetler içersinde toplam 11.654 kg. skunk (esrar) tabir edilen uyuşturucu madde
    b-)  1526 Adet LYRİCA ibareli uyuşturucu madde niteliği taşıyan hap
    ele geçirilmiş şahısların yakalanması yapılarak,şahıslara alınan savcı talimatı gereği TCK 188 Uyuşturucu Madde İmal Ve Ticareti ve TCK 191 Uyuşturucu Madde Kullanmak Bulundurmak suçlarından adli işlem yapılmak üzere Asayiş Büro Amirliği’ne intikal ettirilmiş olup, şahıslar gözaltına alınmıştır.

     




    YORUMLAR

    • 0 Yorum