Pınar Karşıyaka zirveye yürüyor

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde İzmir'e lider gelen THY Euroleague'in güçlü ekibi Fenerbahçe Beko'yu müthiş bir taraftar desteğiyle 102-98 yenen Pınar Karşıyaka, zirve yürüyüşünü başlattı.

    Pınar Karşıyaka zirveye yürüyor
    15 Mart 2023 - 11:26 - Güncelleme: 15 Mart 2023 - 11:27
    Dev rakibini Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nu tıklım tıklım dolduran taraftarının itici gücüyle baştan sona çekişmeye sahne olan randevuda yenen Kaf-Kaf, üst üste 4'üncü galibiyetini alırken, Fenerbahçe'nin ligdeki 8 maçlık galibiyet serisine de son verip liderlikten etti. Ligde 20 maçta 17'şer galibiyet alan iki ekipten Türk Telekom liderliği devralırken, Karşıyaka 15 galibiyete ulaşıp Telekom ve Fenerbahçe'yi puan tablosunda üçüncü sıradan takibini sürdürdü.

    Bu sezon İstanbul temsilcileri Galatasaray ve Beşiktaş'ı iki maçta da yenmeyi başaran, Euroleague'de çifte şampiyonluk yaşayan Anadolu Efes'i deplasmanda deviren İzmir ekibi, Fenerbahçe'den ilk yarıda deplasmandaki 100-88'lik yenilginin rövanşını yine 100 sayıyı aşarak aldı. Play-Off aşamasında saha avantajını eline geçirmek için normal sezonu ilk 4 sıra içinde bitirmek isteyen yeşil-kırmızılı ekip, Fenerbahçe zaferiyle hedefine bir adım daha yaklaştı. Hafta sonu TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'taki futbol takımının en önemli rakiplerinden Karbel Karaköprü Belediyespor'a 4-2 yenilip Play-Off potasından çıkması ve Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi'ndeki voleybol takımının evinde Göztepe derbisini 3-1 kaybederek Play-Off'u zora sokmasının üzüntüsünü yaşayan Karşıyaka'ya basketbol cephesindeki muhteşem galibiyet ilaç gibi geldi. 

    SARICA: YERİMİZİ SAĞLAMLAŞTIRDIK

    Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, çok önemli ve özgüven verici bir galibiyet aldıklarını söyledi. Bu sezon Avrupa'dan elendikten sonra lige konsantre olan Kaf-Kaf'ta Sarıca, "Fenerbahçe, Euroleague şampiyonluğu ve Final Four için kurulmuş çok ciddi bir organizasyon. Özellikle ikinci yarıda komple oyunun kontrolü bizdeydi. İlk yarıyı da önde kapatabilirdik ama bu da gayet normal. Aradaki kadro farklılıkları sahaya yansıyor ama sonuca baktığınızda da galip geliyoruz. Anadolu Efes'i İstanbul'da yendikten sonra burada da bu galibiyet bizim için çok değerli, çok mühim. Yukarıda biraz daha kendi yerimizi sağlamlaştırdık. Oyuncularım yürekten kutluyorum. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum