• Reklam

Pharmactive'in yeni CEO'su Yunus Sancak

Yüksek kalite standartlarında ilaç üreterek tüm dünyaya sağlık sunmak için kurulan, Türkiye’nin öncü ilaç üretim şirketlerinden Pharmactive’in yeni CEO’su Yunus Sancak oldu.

Pharmactive'in yeni CEO'su Yunus Sancak
15 Ağustos 2022 - 13:11
Pharmactive İlaç’ın 7 yıl İş Geliştirme Müdürlüğü ve son 3 yıldır da Saya Grup Şirketlerinden Folkart’ın Uluslararası Satış Müdürlüğü görevini yürüten Yunus Sancak, Pharmactive İlaç’ta CEO görevini üstlendi. City University of London’da Finans Bölümü’nden mezun olan Yunus Sancak, iyi derecede İngilizce biliyor.

Pharmactive hakkında
Pharmactive İlaç, 200 milyon dolarlık yatırımla 2011 yılında kuruldu.
108.000 metrekare alandaki üretim tesisinde sıvı, yarı katı ve katı hatlarda yıllık 330 milyon kutu ilaç üretim kapasitesine sahip bulunuyor. İleri bir teknolojiye dayalı, evrensel kalite standartlarında üretim gerçekleştiren Pharmactive, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’nın da örnek gösterilen ilaç fabrikalarının başında geliyor.
Pharmactive, çok sayıda global firmanın, Türkiye’deki stratejik üretim ortağı konumunda bulunuyor. ‘İyi Üretim Uygulamaları’na uygun olarak dizayn edilen üretim tesisindeki PharmAr-Ge’de, ulusal ve uluslararası firmalarla yaptığı iş birlikleriyle geliştirdiği yenilikçi ve güvenilir ürünleri; hekim, eczacı ve hastaların hizmetine sunuyor.
Tamamı kendi laboratuvarlarında olmak üzere, bugüne kadar 100’e yakın eşdeğer molekül geliştiren Pharmactive, Türkiye’de en çok üretim yapan ilk 5 tesisten biri konumunda bulunuyor.
Pharmactive’in yurt dışı 200, yurt içi 170 ilaç ruhsatı bulunuyor.
Pharmactive, 900 kişiye istihdam sağlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum