Pet şişelerdeki kapaklar neden mavidir?

    İnsan, yaşamı boyunca her daim bilgiye aç ve öğrenmeye meyillidir. Bilmediklerimiz bildiklerimizden her zaman için fazla olacaktır. Araştırma yapmanın verdiği haz ne kadar mutlu edici ise ilginç bilgileri öğrenmek de kat kat mutluluk verir. İşte bilinmeyen tuhaf gerçekler...

    Pet şişelerdeki kapaklar neden mavidir?
    04 Eylül 2021 - 15:28 - Güncelleme: 04 Eylül 2021 - 15:32

    Saç kurutma makinası nasıl ve kim tarafından icat edildi? En çok kullanılan elektrikli aletlerden olan saç kurutma makinasının icadı, 1890 yılında, Alexander Godefroy'un kendi salonunda kullanmak için gaz sobasının borusuna bone geçirerek müşterilerin saçlarını kurutması ile başlamış. Taşınabilir saç kurutma makinası ise bir kadın tarafından 1911 yılında gerçekleştirilmiş. Toplumda alışılagelmiş bir düşünce zincirlemesi 'elektronik bir cihazın bir erkek tarafından keşfedilmesi veya icat edilmesi' iken 1911 yılında Gabriel Kazanjian ters köşe yapıyor ve bunu başarıyor. İtiraf etmeliyim ki bir kadın ismi duyunca şaşırdım. Hemen üzerine de gurur yumağına dönüşmedim desem yalan olur.

    Foto - İnsan hangi organları olmadan yaşayabilir? Bazı organlarımız olmadan yaşamamız mümkün mü? Hangi organlarımız olmadan yaşamımızı sürdürebiliriz? Yapılan araştırmalar sonrası varılan sonuç ise şu şekilde: İnsan midesi olmadan yaşayabilir. İnsan akciğer, dalak, pankreas, apandist ve üreme organları olmadan yaşayabilir. En ilginç olanı insanın midesi olmadan yaşayabilmesidir. Düşünülünce pek mümkün gibi görünmeyen bu durum tıp dünyasında mümkünmüş. Mide kanseri teşhisi konulan bir kişinin midesinin tamamı ameliyatla alınmış ve daha sonra midenin görevini on iki parmak bağırsağının üstlendiği tespit edilmiş. Dolayısıyla insan vücudu doğası gereği kendini yenileyerek yaşam faaliyetlerini sürdürdüğü için bazı organlar bir zaman sonra birbirinin işlevini üstlenebiliyormuş.

    İnsan hangi organları olmadan yaşayabilir? Bazı organlarımız olmadan yaşamamız mümkün mü? Hangi organlarımız olmadan yaşamımızı sürdürebiliriz? Yapılan araştırmalar sonrası varılan sonuç ise şu şekilde: İnsan midesi olmadan yaşayabilir. İnsan akciğer, dalak, pankreas, apandist ve üreme organları olmadan yaşayabilir. En ilginç olanı insanın midesi olmadan yaşayabilmesidir. Düşünülünce pek mümkün gibi görünmeyen bu durum tıp dünyasında mümkünmüş. Mide kanseri teşhisi konulan bir kişinin midesinin tamamı ameliyatla alınmış ve daha sonra midenin görevini on iki parmak bağırsağının üstlendiği tespit edilmiş. Dolayısıyla insan vücudu doğası gereği kendini yenileyerek yaşam faaliyetlerini sürdürdüğü için bazı organlar bir zaman sonra birbirinin işlevini üstlenebiliyormuş.

    Foto - Dünyanın en eski şarkısı nedir? Dünyanın eski şarkısı tam 3400 yıl kadar önce oluşturulmuş.'Hurri İlahisi' olarak adlandırılan şarkı çivi yazısı ile yazılmış ve Ugarit Kraliçesi Nikkal için bestelenmiş. Şarkıyı dinleyince şaşırmadm değil. 3400 yıl öncesini baz alırsak ortam ve durum şartlarına göre oldukça iyi. Günümüz bazı şarkılarına da taş çıkarır cinsten. Dinledikçe de bağımlılık yapıyor. Ugarit kraliçesi Nikkal’e bestelenen şarkıyı da müzik listeme alırım.

    Dünyanın en eski şarkısı nedir? Dünyanın eski şarkısı tam 3400 yıl kadar önce oluşturulmuş.'Hurri İlahisi' olarak adlandırılan şarkı çivi yazısı ile yazılmış ve Ugarit Kraliçesi Nikkal için bestelenmiş. Şarkıyı dinleyince şaşırmadm değil. 3400 yıl öncesini baz alırsak ortam ve durum şartlarına göre oldukça iyi. Günümüz bazı şarkılarına da taş çıkarır cinsten. Dinledikçe de bağımlılık yapıyor. Ugarit kraliçesi Nikkal’e bestelenen şarkıyı da müzik listeme alırım.

    Foto - Dünyadaki ilk kitap kim tarafından yazıldı? Oldukça merak edip, araştırdığım bir konuydu. Dünyadaki ilk kitap M.S. 868 yılında Çin’in kuzeyinde yazılmış, 11 Mayıs 868 tarihinde ise basılmış. Kitabın adı ise 'Diamond Sutra' Bu kitabı keşfeden kişi ise 1900 yılında Türkistan’ın Tunhung bölgesinde bulunan mağaralardan birini ziyaret eden bir rahipmiş. Kitabın içeriği ise Buda’nın müridi olan Subhuti’ye söylediği öğütleri ve sözlerini içermekteymiş. Kitabın tamamı 7 sayfadan oluşuyor. Kitaba ismini veren Diamond İngilizcede elmas, Sutra ise dini bilgi ve vaaz anlamı taşımaktaymış.

    Dünyadaki ilk kitap kim tarafından yazıldı? Oldukça merak edip, araştırdığım bir konuydu. Dünyadaki ilk kitap M.S. 868 yılında Çin’in kuzeyinde yazılmış, 11 Mayıs 868 tarihinde ise basılmış. Kitabın adı ise 'Diamond Sutra' Bu kitabı keşfeden kişi ise 1900 yılında Türkistan’ın Tunhung bölgesinde bulunan mağaralardan birini ziyaret eden bir rahipmiş. Kitabın içeriği ise Buda’nın müridi olan Subhuti’ye söylediği öğütleri ve sözlerini içermekteymiş. Kitabın tamamı 7 sayfadan oluşuyor. Kitaba ismini veren Diamond İngilizcede elmas, Sutra ise dini bilgi ve vaaz anlamı taşımaktaymış.

    Foto - Su şişelerinin kapakları neden mavi? Su şişeleri kapaklarının genel olarak mavi renkte olması stabil olarak koyulmuş bir kural değilmiş. Genelde suya ve doğaya uyumlu olmasından dolayı bu renk tercih ediliyormuş. Mavi renk genel olarak suyu temsil ediyor. Bazı su üreticileri ise kapak rengi olarak kırmızı rengini tercih ediyor. Bunun sebebi ise yemek sektöründe kullanılan kırmızı renginin iştah açıcı bir his uyandırmasından kaynaklıymış.

    Su şişelerinin kapakları neden mavi? Su şişeleri kapaklarının genel olarak mavi renkte olması stabil olarak koyulmuş bir kural değilmiş. Genelde suya ve doğaya uyumlu olmasından dolayı bu renk tercih ediliyormuş. Mavi renk genel olarak suyu temsil ediyor. Bazı su üreticileri ise kapak rengi olarak kırmızı rengini tercih ediyor. Bunun sebebi ise yemek sektöründe kullanılan kırmızı renginin iştah açıcı bir his uyandırmasından kaynaklıymış.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum