'Pet İzmir Fuarı' kapılarını açtı

    Türkiye'nin en büyük Avrupa’nın önde gelen etkinliği PET İZMİR 2021, Uluslararası İzmir Evcil Hayvan, Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı başladı.

    'Pet İzmir Fuarı' kapılarını açtı
    23 Eylül 2021 - 22:47

    Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin insanın tüm canlılarla uyum içerisinde yaşadığı bir şehir ekosistemi kurmak için çalıştığını belirterek Pet İzmir Fuarı’nın bir fuar olmasının yanı sıra, doğa hukuku ve hayvan hakları konusunda da kendilerine rehberlik edeceğini dile getirdi.
    İzmir’deki 5. Uluslararası Pet İzmir 2021 Fuarı açılış töreni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Sayman Üye Ali Osman Öğmen, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, TEMA Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Karslı çok sayıda stk ve sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.
    Pet sektöründeki seçkin 150 firmanın 500’den fazla marka ile katıldığı organizasyona Fuar İzmir ev sahipliği yapıyor. Hayvan severlerin pet sektörünün paydaşlarıyla yeni normaldeki ilk önemli buluşması 26 Eylül 2021 Pazar günü akşamına kadar sürecek.
    Evcil hayvanlar ile evcil hayvan sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak fuarın yaklaşık 1.5 yıl sonra gerçekleşen açılış töreni hayvan severleri oldukça duygulandırdı.



    İnsanın Tüm Canlılarla Uyum İçerisinde Yaşadığı Bir Şehir

    Fuarın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Pet İzmir Fuarı’nın geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 50 büyüyerek sektöründe Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci büyük fuarı konumuna geldiğini ifade etti. Pet İzmir Fuarı’na bu yıl Türkiye’den 137 firma ve 500’den fazla marka ile 28 farklı ülkeden 200’e yakın ziyaretçinin katıldığını açıklayan Soyer, “Fuarın, 2 milyar dolarlık hacme ulaşan Türkiye’deki pet sektörüne büyük ivme kazandıracağına inanıyorum. İzmir öyle özel bir şehir ki, bizden çok daha eski İzmirliler; Akdeniz fokları, flamingolar, meşe ağaçları ve binlerce farklı canlı türü bu şehri bizimle paylaşmaya devam ediyor. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi insanın tüm canlılarla uyum içerisinde yaşadığı bir şehir ekosistemi kurmak için çalışıyor. Bir belediye başkanının en temel görevinin, sorumlu olduğu şehrin doğasını ve kültür mirasını korumak olduğunu düşünüyorum. Yerküremizdeki değişimleri ve bu değişimlerin ülkemiz ve şehrimizdeki etkilerini tecrübe ettikçe, bu düşüncenin ne denli yaşamsal olduğunu her defasında yeniden görüyorum” dedi.
     

    Merhamet Değil, Adalet Borçluyuz

    Son yıllarda yaşanan iki büyük felaket olan, pandemi ve iklim krizinin önemine dikkat çeken Başkan Soyer şöyle devam etti: “Bu felaketler insanı, yaşadığımız şehirleri ve doğayı bir bütün olarak görmemiz gerektiğini gösterdi. Doğadaki tüm varlıkların yaşamının kendi varlığımız kadar önemli olduğunu idrak etmemizi sağladı. Doğa hastaysa biz de hastayız, o iyiyse, biz de iyiyiz. Pet İzmir Fuarı’nın bir fuar olmasının yanı sıra, doğa hukuku ve hayvan hakları konusunda da bizlere rehberlik etmesini temenni ediyorum. Çünkü can dostlarımıza merhamet değil, adalet borçluyuz.”

    Hedef, Uluslararası Fuarcılık

    İzmir Ticaret Odası Sayman Üye Ali Osman Öğmen de Türkiye’de ticaret odaları içinde üyelerine stand kira desteği veren ve üyelerini uçakla fuara götüren tek oda olduklarını söyleyerek fuarın önemli olduğuna dikkat çekti.
    TEMA Fuarcılık Genel Müdürü Aykut Karslı, pandemi nedeniyle 1.5 yıl ara verdikleri fuarı  5. kez açarken ilk günkü heyecanı yaşadıklarını söyledi. Karslı, “Pandemi ile ülkemizde fiziki olarak düzenlenen son fuar Pet İzmir 2020 olmuştu. Hayvan sever dostlarımız can dostlarıyla evlerine kapadılar. Bugüne kadar hiç olmadığı kadar birlikte vakit geçirdiler. Birbirlerinin kıymetinin birbirlerinin ihtiyaçlarının daha fazla farkına vardılar. O günlerde çok sayıda ziyaretçimiz Pet fuarımızın ne kadar kıymetli bir sosyal etkinlik olduğunun  da farkına vardığını dile getirdi. Burası sağlık kurumlarımızın en son güncel bilgilerini paylaştığı bir platform. Burası pet alanındaki son yeniliklerinin sergilendiği alan. Burası evcil hayvanlarımız ve hayvan severlerimizin hayatlarını kolaylaştıran sosyal bir etkinlik. Pandemi ile kıymetini bir kez daha idrak ettik. Bu nedenle fuarımızı bir önceki organizasyondan daha büyük alana taşıdık. Türkiye’nin en büyük pet organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. Hedefimiz bu alanda Avrupa’nın en büyük fuarı olmak. İzmir’in ve Türkiye’nin evcil hayvanlara verdiği değerin göstergesi fuarımızı uluslararası marka yapmak. Pet İzmir 2021’in katılımcılarımız ve ziyaretçilerimize faydalı işbirlikleri sunmasını diliyorum”dedi.
    Yapılan konuşmaların ardından Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir, alanında ülkenin en büyük organizasyonu olan PET İZMİR 2021 Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı'nın iyi dileklerle açılış kurdelesi kesildi. Davetliler birbirinden özel standları ziyaret etti. Pet sektöründeki son trendleri yakından inceleyerek önemli bilgiler aldı.



    Daha İlk Günden İlgi

    Evcil hayvanlar, pet gıda, kafes, elbise, bakım ve eğitim ürünleri, akvaryum ve akvaryum ürünleri gibi çok sayıda ürün ve hizmetin tanıtıldığı standlar daha ilk günden hayvan severlerden takdir topladı. Fuar İzmir’deki organizasyon 23-26 Eylül 2021 tarihlerinde 4 gün süreyle her gün 11.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

    Neşeli Etkinlikler Düzenlenecek

    Pet İzmir 2021 kapsamında birbirinden renkli etkinlikler gerçekleşecek. Sevimli dostlar defilede podyuma çıkacak. Akıllı köpekler gösteri yapacak. Pet Grooming showlar gerçekleşecek. Uluslararası Köpek Irkları ile Pet Grooming yarışmaları heyecanlı geçecek. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün köpekleri yapacağı gösteride nefesleri kesecek. Uzmanlar evcil hayvanların barınması ve bakımı konusunda önemli bilgiler paylaşacak.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum