• Reklam

Perseid meteor yağmuru böyle izlendi

Tüm dünyanın merakla beklediği perseid meteor yağmuru, çoğu ilde olduğu gibi İzmir'in Karaburun ilçesi sınırları içinde yer alan Sarpıncık Deniz Feneri'nden de gözlemlendi.

Perseid meteor yağmuru böyle izlendi
13 Ağustos 2023 - 11:49
Türkiye'nin dört bir yanında yılın en etkileyici doğa olaylarından biri olarak gösterilen Perseid meteor yağmurunu izlemek için etkinlikler düzenlendi.

Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyenler bir araya geldi

Önceki gün sabah saatlerinde başlayan etkinlikte temel kampçılık eğitiminden roket fırlatma etkinliklerine kadar birçok program düzenlendi. Etkinliğe katılanlar gece ise görsel şöleni izlemek için ateş yakarak sandalyelerinde gökyüzüne odaklandı.

Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyenler bir araya geldi

Kimi telefon, kimi de teleskoplardan halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinen ve yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi şeklinde tanımlanan Perseid meteor yağmurunu izledi. Vatandaşlar aileleriyle çadır kurarak etkinliğin tadını çıkardı.

Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyenler bir araya geldi

Meteor yağmuru tüm Türkiye'de ilgi çekti
İzmir, İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Muğla, Bursa, Antalya, Mardin Nevşehir, Zonguldak, Eskişehir, Tokat, Kastamonu, Diyarbakır gibi çok sayıda il ve ilçede görsen şölen için toplanan fotoğraf tutkunları kayan meteorları heyecanla seyredip kameralarına kaydetti.



İzmir'de en iyi izlenen yer
Her yıl Ağustos ayının 9-13'ü arasında gerçekleşen perseid meteor yağmuru İzmir'in Karaburun ilçesi sınırları içinde yer alan Sarpıncık Deniz Feneri'nden gözlemlendi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum