Pelkas attı, Fenerbahçe güldü

    Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yendi.

    Pelkas attı, Fenerbahçe güldü
    28 Şubat 2021 - 21:07 - Güncelleme: 28 Şubat 2021 - 21:11

    76. dakikada Pelkas Fenerbahçe'yi öne geçiren golü kaydetti.

    10 maçlık galibiyet serisi son bulan Trabzonspor haftayı 48 puanla kapatarak zirve yarışında yara aldı.

    Şampiyonluk yarışında çok önemli bir galibiyet alan Fenerbahçe 54 puana yükseldi. 

    Ligin ilk yarsında Kadıköy'de oynanan mücadelede Fenerbahçe Trabzonspor'u 3-1 yenmişti.

    Spor Toto Süper Lig'in 28. haftada Trabzonspor Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacak. Fenerbahçe ise Fraport TAV Antalyaspor'u konuk edecek.

    İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

    11. dakikada Sosa'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde Serdar Aziz'in kafa vuruşunda, top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

    25. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın ceza alanın dışından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topu yatarak çıkardı. Dönen topta gelişen atakta Szalai'nin şutunda, Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı kornere çelerek bir tehlikeyi daha önledi.

    30. dakikada Szalai'nin soldan ortasında yakın mesafedeki Thiam'ın kafa vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır, topu çelerek bir kez daha gol izni vermedi.

    45. dakikada Osayi Samuel'in sağ taraftan pasında, ceza alanı içinde Mesut Özil'in vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, topu çıkardı.

    Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

    İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

    GOL - 76. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında topu alan Pelkas, meşin yuvarlağı dikine sürerek sağ ayağıyla şutunu çekti ve topu filelere gönderdi. 0-1.

    PELKAS'TAN BÜYÜK KATKI

    Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 mağlup eden Fenerbahçe'de golü atan futbolcu Dimitrios Pelkas, Süper Lig'de gösterdiği performansla dikkat çekti. Yunan futbolcu bu sezon sarı-lacivertli formayla ligde 5 gol 5 asist yaparken, Fenerbahçe'de en fazla gole katkı sağlayan futbolcu oldu. Pelkas, toplamda attığı 5 golün 4'ünü ve yaptığı 5 asistin 4'ünü deplasman maçlarında gerçekleştirdi.

    27 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor maçının 86. dakikasında yerini Novak'a bıraktı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum