• Reklam

Pandemide 1.5 milyondan fazla ameliyat robotla yapıldı

TEKNOLOJİK gelişmelerin tıp dünyasına en önemli kazanımlarından olan robotik cerrahi ameliyatlarında artış yaşanıyor. 2021 yılında bu yöntemle 1.5 milyondan fazla ameliyat yapıldı. Son iki yılda 100'den fazla ameliyatı Vinci Robotik Cerrahi ile gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çakmak, hastaların bilinçlendiğini belirterek ameliyatlarını robotik cerrahi yöntemiyle olmak isteyen hastaların sayısının her gün arttığını söyledi.

Pandemide 1.5 milyondan fazla ameliyat robotla yapıldı
13 Ekim 2022 - 12:00 - Güncelleme: 13 Ekim 2022 - 12:02

Teknolojik gelişmelerin tıp dünyasına en önemli kazanımlarından olan robotik cerrahi ameliyatlarında artış yaşanıyor. Daha az yara izi, daha hızlı iyileşme ve daha az enfeksiyon parolasıyla özelikle ameliyat fobisi olan kişilere büyük kolaylık sağlayan yöntemle pandemiye rağmen 2021 yılında 1.5 milyondan fazla ameliyat yapıldı. Sadece 2 yılda 100'den fazla ameliyatı da Vinci Robotik Cerrahi ile gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çakmak, hastaların da artık bilinçlendiğini belirterek, "Ameliyatlarını robotik cerrahi yöntemiyle olmak istediklerini söyleyen hastaların sayısı hiç de az değil. Bunda en büyük etken elbette açık cerrahiye göre çok daha hızlı iyileşme ve daha hızlı normal hayata dönüş" dedi.

2 YILDA 100 AMELİYAT

Genel cerrahi ve Üroloji başta olmak üzere, Jinekoloji, Kulak Burun Boğaz, Kalp ve Damar Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi ve Çocuk Cerrahisi'nde başarıyla uygulanan yöntemle tüm dünyada yaklaşık 20 yıl içerisinde 10 milyondan fazla ameliyat yapılırken, pandeminin gölgesinde geçen 2021 yılında 1.5 milyon ameliyat robotik cerrahi ile gerçekleştirildi. 2 yılda 100'den fazla robotik cerrahi ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çakmak, sadece üroloji değil pek çok branşta robotik cerrahi ameliyatlarının arttığını ifade etti. Doç. Dr. Çakmak, "Hastalarımız sadece İzmir'den değil Ege Bölgesi'nden de geliyor. Halkın robotik cerrahi konusundaki bilincinin artması sayıların yukarı tırmanmasındaki en büyük sebeplerden biri. Amerika'da prostat kanseri ameliyatları yüzde 85 oranında robotla gerçekleştiriliyor. Avrupa'da da buna yakın bir oran var. Kalp cerrahisinde de artık robotik bypass yapabiliyoruz. Bu nedenle hastaların bu konuda bilinçlenmesi çok önemli" diye konuştu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum