• Reklam

Pakistan çadırları! "Parayla satılamaz"

TBMM Genel Kurulu'nda yaşadığımız deprem felaketi hakkında söz alan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, deprem bölgesinde yaşanan ağır tabloyu gözler önüne seren bir konuşma gerçekleştirdi. Beko, "Pakistan, Kızılay’ın çadırları sattığını duyunca depremzedelere gönderdiği çadırlara 'Parayla satılamaz' yazısı yazdı" dedi.

Pakistan çadırları! "Parayla satılamaz"
02 Mart 2023 - 13:04
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuşmasında şunları söyledi:
“Kahramanmaraş merkezli deprem Türkiye'yi maalesef yıktı, 50 binin üzerinde vefat eden insanımız, on binlerce yaralımız var, yüz binlerce vatandaşımız sokakta kaldı, köylerde evlerle birlikte hayvan damları yıkıldı ve insanlarımız öldü, hayvanlarımız telef oldu. Depremin ikinci günü Diyarbakır'daydım. Enkaz altından gelen sesler insanın yüreğini parçalıyordu. Gözlerimiz Kızılay’ı, AFAD'ı, askerlerimizi arıyordu ama maalesef yoktu. Diyarbakır'da 84 dernek bir araya gelmiş, yaralarını sarmaya çalışıyordu; Gaziantep'te ise 4 gün kaldım, şehir merkezinde 5 bina yıkılmış ancak Nurdağı, İslahiye ve köyler maalesef yok olmuş durumdaydı. Nurdağı'nda enkazları dolaşırken enkazdan kurtulmak isteyen bir kadın yarıya kadar çıkmış ama sesini duyan olmamış ancak ikinci depremde maalesef ölmüş, görevliler sadece üzerine bir gömlek atmış, bu da geç kalmanın ağır bir bedeli."

"AFAD, Kızılay bizim çok kutsal gözle baktığımız kurumlardır" diyen İzmir vekili Beko, "Dün, Kızılay’ın yetkililerini deprem faciasının yaşandığı bugünlerde pavyonda eğlenirken izledik. İşte, tüm bunlardan dolayı halkımız AFAD ve Kızılay’a maalesef güvenmiyor. Pakistan, Kızılay’ın çadırları sattığını duyunca gönderdiği çadırlara 'Parayla satılamaz' ibaresini koymuş. Bize bunları da maalesef yaşattınız yani Pakistan'dan deprem bölgelerine gelen çadırları Pakistanlılar kurtarabilmek için satılamaz belgesini koymuşlar" ifadeleri kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum