Pagos'da 10 milyona kurulan üretici pazarı kapandı!

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Kadifekale’de milyonlarca lira harcayarak kurduğu Pagos Üretici Pazarı, vatandaşların uzaklığı yüzünden ilgi göstermemesi nedeniyle 6 aydır kapalı. AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş, “İzmirlinin parası böyle hayali projelere harcanıyor” diye konuştu.

    Pagos'da 10 milyona kurulan üretici pazarı kapandı!
    14 Kasım 2022 - 12:35
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in fiyaskolarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce büyük reklam kampanyası eşliğinde hizmete soktuğu Halkın Bakkalı marketlerini kapatmak zorunda kalan Başkan Soyer'in Kadifekale'de kurduğu ve adına Yunanca "Pagos" dediği üretici pazarının sonu da hüsran oldu. Büyükşehir Belediyesi, cumartesi günleri kurulan bu pazar yeri için İzmir'in birçok noktasından özel otobüs koymasına rağmen vatandaş pazara ilgi göstermedi. Bu nedenle pazar yeri aylardır açılmıyor.



    İZMİRLİLER BÜYÜK TEPKİ VAR
    Kadifekale yerine kullanılan Yunanca "Pagos" ismi nedeniyle tepki de toplayan pazarın fiyaskoya dönüşmesine isyan eden İzmirliler, "Bir şeyi de doğru düzgün yapın. Zincir marketlerden daha pahalı ürün sattığı Halkın Bakkalı marketleri, özellikle kenar semtlerde ilgi görmeyince kapatıldı. Şimdi de bu pazar yeri uzaklığı nedeniyle fiyaskoya dönüştü. İzmirlinin parasını hayalci projelere harcıyor" dedi.


    Pagos Üretici Pazarı da Halkın Bakkalı ile aynı kaderi paylaştı. Pazaryeri artık boş.

    10 MİLYON LİRA HARCANDIĞINI BELİRTTİ
    Önceki gün boş pazara giderek görüntüleyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Said Başdaş, "Açılışına 10 milyon liraya yakın para harcanan pazar yerinin hali maalesef bu?" diye konuştu.



    Soyer'in Temmuz 2019'da büyük proje olarak açıkladığı bu pazar yerinin yerinde şimdi yeller estiğini ifade eden Başdaş, "Burası son 6 aydır açılmıyor. İzmir ve İzmirlilerin parasının nasıl çöpe atıldığının en çarpıcı göstergelerinden birisi. Sayın Soyer, büyük proje olarak açıkladığınız Pagos pazar yeri nerede, bize bir gösterir misiniz? Buraya birçok ilçeden servis kaldırıldı ama hepsi boş geldi. İzmirlinin parası böyle hayali projelere harcanıyor" diye konuştu. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum