Özgür Özel, ön seçimden vazgeçti!

    Yeni genel başkanın belirlendiği CHP’de gözler tüzük kurultayına çevrildi. Ancak yerel seçim öncesi verilen 'ön seçimle aday belirleme' sözü yatacak gibi..

    Özgür Özel, ön seçimden vazgeçti!
    12 Kasım 2023 - 11:05
    CHP'de başkanlık seçiminin ardından gözler tüzük kurultayına çevrildi. 25-26 Kasım tarihlerinde yapılması planlanan tüzük kurultayı için değişim söz konusu.
    Büyük vaatlerle göreve başlayan Özel, geçtiğimiz hafta yapılan kurultayda şu ifadeleri kullanmıştı:
    "Genel başkan olursam 3 hafta sonra buradasınız tüzüğü değiştiriyorum söz veriyorum. Başta sayın genel başkanımın müjdelediği her şey, sizlere gönderdiğim yüzyılın değişimi diye özetlediğimiz tutum belgesinin 51-52-53. sayfalarında var. Burada ne öneriyorsak tüzüğümüze yazacağız. Hepinize ekranlar önünde namus ve şeref sözü. Bundan sonra karar, güç, yetki örgütündür. Ön seçimin teminatı bir genel başkan olacağım."

    Namus sözü verdi, genel başkan olunca fikri değişti

    Kurultayda, ön seçim zorunluluğunun yanı sıra milletvekilliğinde 3 dönem sınırlamasında gündemde. Ancak, görev sonrası parti içinde karışıklık erkenden başladı. Öyle ki Özel, yaptığı açıklamada tüzüğün başka bir bahara kaldığını işaret etti. Özel, konuya ilişkin son olarak şu açıklamada bulundu:
    "Ön seçim konusunda terminolojik bir fark var. Ön seçim yaparsak adayı belirledikten sonra 54 gün kalıyor. Fotoğraf çektirmesi, araç giydirmesi 45 günlük bir kampanya. Örgütümüzün tecrübeleri, ön seçim demeyelim sonucuna uyulacak temayül yok."

    Kulislerde, Özel’in bu kararı almasının nedeni, ekibinin ciddi bir hazırlık içinde olmadığı belirtiliyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum