Özel yazar, yazılarında empatiye çağırdı

    İzmir'de yaşayan yüzde 92 bedensel engelli serebral palsi hastası 27 yaşındaki Nurten Göksel yıllar önce mezun olduğu Atatürk Ortaokulu tarafından bastırılan 'Yeniden Umut' adlı kitabın yazarlarından biri oldu.

    Özel yazar, yazılarında empatiye çağırdı
    13 Haziran 2023 - 11:24 - Güncelleme: 13 Haziran 2023 - 11:24

    Beydağ ilçesindeki Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin 'Geleceğin Yazarları Projesi' kapsamında çıkardığı 'Yeniden Umut' adlı kitaba 8 yıl önce aynı okuldan mezun olan bedensel engelli Nurten Göksel de iki eseriyle destek verdi. Göksel, 4 yıl boyunca sıralarında oturduğu eski okulunda düzenlenen imza gününe katıldı. Birbirinden farklı hikayelerin yer aldığı kitapta engel durumunu anlatan ve toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan Göksel, doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beyindeki yürüme merkezinin hasar gördüğünü belirterek akülü arabasıyla yaşamına devam ettiğini ifade etti. 5 farklı ameliyat olan ve kısa bir süre sonra 6'ncı ameliyatını olacağını kaydeden Göksel, "Ben yazdığım yazılarda yaşadıklarımdan yola çıkarım. Çünkü hissedemediğim hiçbir duyguyu, düşünceyi kağıda dökemem. Özel durumumdan dolayı da yazılarımda engelli bireylere dikkat çekmek istedim. Çünkü zor bir hayatımız var ve bu zorluk zaman zaman yaşadığımız anlayışsızlıklarla daha da zorlaşıyor" dedi. Geçen yıl sosyal medyada Atatürk Ortaokulu'nda bir imza günü düzenlendiğini gördüğünü dile getiren Göksel şöyle devam etti:

    "Çok beğendim fakat eski bir öğrenci olduğum için projeye katılamayacağımı düşündüm. Ama şimdi ben de bir yazar olarak imza gününde yer alıyorum. Çok mutluyum. Çünkü bugün benim bir hayalim gerçekleşti. Bu sayede ben de engelli bireylere rol model olmak istiyorum. Asla umudunuzu kaybetmeyin. Lütfen bizi anlamaya çalışın ve unutmayın ki her insan bir engelli adayıdır. Herkesi empati yapmaya çağırıyorum. Yolların bozuk olması, kaldırımların yüksek yapılması bizi sıkıntıya sokuyor. Şimdi lise mezunuyum. Bu kitap dışında ara ara yazılar yazıyorum. Şiir yarışmalarına katıldım."

    100 ADET BASILDI

    Geleceğin Yazarları Projesi'nin 2021-2022 eğitim-öğretim yılında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılmış bir proje olduğunu hatırlatan Türkçe Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Zeynep Çemrek, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerin yazdıkları eserlerden oluşan kitapların bir araya getirildiğini vurguladı. Geçen yıl 'Bir Eşya Hikayesi' adlı kitabı hazırladıklarını anlatan Çemrek, bu yıl 113 sayfadan oluşan 'Yeniden Umut' adlı kitabın okuyucuyla buluştuğunu belirterek "Zorlu bir yıl geçirdik. Özellikle 6 Şubat tarihinde gerçekleşen deprem felaketi bizi derinden etkiledi. Fakat, 'Her şeye rağmen yeniden' dedik. Her şeye rağmen umut var. Umudumuzu yanımıza alıp yola çıktık. Kitapta 28 farklı öğrencinin yazıları bulunuyor. Bu yolda bize eski mezunlarımızdan Nurten de eşlik etti. Onun hikayesi bizim umutlarımızı daha da arttırdı. Kitabı 100 adet bastırdık. Herkese kitap dolu günler dilerim" diye konuştu.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum