Özel okulların ücretsiz kontenjanları için MEB'den yeni uygulama

    Milli Eğitim Bakanlığın (MEB) tarafından şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların kanuni hakları gereği özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla merkezi yerleştirme yapılacak. Öğrenciler için takvim ilan edilecek ve başvurular, yaz döneminde dijital sistem üzerinden yapılacak.

    Özel okulların ücretsiz kontenjanları için MEB'den yeni uygulama
    11 Mart 2024 - 12:15
    Milli Eğitim Bakanlığı, şehit, gazi yakını ve koruma altındaki çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren merkezi yerleştirme işlemlerini başlatacak.

    Bu kapsamda, binlerce ücretsiz kontenjan için bir takvim belirlenecek ve başvurular yaz döneminde dijital sistem üzerinden alınacak.

    16 Şubat tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile özel okul ve kurumlarla ilgili bir dizi yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeler arasında, özel okulların ücretsiz olarak okutması gereken öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin merkezi olarak yapılmasına ilişkin bir düzenleme bulunuyor.

    ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA YÜZDE 3 ORANINDA ÜCRETSİZ

    Hangi öğrencilerin ücretsiz olarak okutulacağı ise Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda belirtildi. Kanun'un 13. maddesine göre, özel okullardaki tüm öğrencilerin yüzde 3'ü oranında ücretsiz olarak okutulması gereken öğrenciler ise şehit ve gazi çocukları ile haklarında korunma, bakım veya barınma kararı verilen çocuklar olarak vurgulandı.

    Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, söz konusu yönetmelik değişikliği ile özel okulların ücretsiz kontenjanlardan yararlanabilecek öğrencilerin özel okula kayıtlarının kolaylaştırılması amaçlandı. Artık bu öğrenciler, özel okula devam etmek istediklerinde tercihlerine göre merkezi olarak yerleştirilecek.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum