Özbekistan'da buluştular! Rusya-Türkiye zirvesi

    İki lider, Semerkant'ta bir araya geldi. Kremlin, görüşmenin içeriğine dair açıklama yaparken, Putin, "TürkAkım hatasız çalışıyor" dedi.

    Özbekistan'da buluştular! Rusya-Türkiye zirvesi
    16 Eylül 2022 - 19:40

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında Özbekistan'a gitti. Semerkant şehrinde düzenlenen zirveye katılan iki lider, ardından ikili görüşme için bir araya geldi.

    Erdoğan-Putin görüşmesi

    Erdoğan ve Putin, Türkiye-Rusya ilişkilerini ele almak için görüşmeye geçti. İkili, perşembe günü, yine zirvenin oturum aralarında ağaç dikme törenine katıldıkları sırada da bir süre sohbet etmişti. Görüşmenin içeriğine ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna tahıl anlaşması için Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti." denildi.

    Tahılın Türkiye limanlarından sevkiyatı konuşuldu

    Vladimir Putin'in, Ukrayna tahılının en yoksul ülkelere ulaşmasını umduğunu ve bu hedefe şu ana kadar ulaşılmadığını söylediği belirtildi.

    Putin'in ayrıca, "Rusya'nın tahılının Türkiye limanlarından sevkiyatı olasılığına dair sinyal aldığını söylediği" kaydedildi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, Özbekistan da görüştü #1

    Gaz arzının yüzde 25'i rubleyle ödenecek

    Kommersant'ın aktardığına göre, Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatına değinen Rus lider, söz konusu arzın yüzde 25'inin ruble olarak ödenmesini öngören anlaşmanın yakın bir gelecekte yürürlüğe gireceğini anlattı.

    Putin: Türkiye, gaz tedarikinde en güvenilir rotalardan biri

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede Vladimir Putin, Türkiye'nin Rusya'dan gaz tedarikinde en güvenilir rotalardan biri haline geldiğini de vurgularken, "TürkAkım hatasız çalışıyor." diye konuştu.

    Bu arada TASS haber ajansı, "Liderlerin, Ukrayna ve Donbas'taki durum, İstanbul tahıl anlaşmasının uygulanması, Suriye ve Güney Kafkasya'da barış ve istikrara yönelik çabaların koordinasyonu gibi mevcut küresel ve bölgesel sorunlara odaklanması bekleniyor." demişti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum