Öz Haber-İş'ten PTT'ye destek

    Öz Haber-İş Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri tarafından PTT İzmir Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

    Öz Haber-İş'ten PTT'ye destek
    15 Şubat 2021 - 12:57

    Öz Haber –İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Ramazan Oktay, sendika olarak çalıştıkları kurum ile diyalog içerisinde olmak için uzlaşmacı bir yol izlediklerini belirterek, bazı çalışanların sosyal medya aracılığı ile kuruma zarar verici açıklamalarda bulunduklarını vurguladı.
    Oktay, “Her gün sosyal medyada, yazılı ve görsel medyada kurumun tüm birimleri önünde kurumu küçük düşürücü ve zora sokucu eylemler yaparak bir yere varamayız. Bizim sendikacılık anlayışımız, bu olmayacaktır. Kuruma, Genel Müdüre, Yönetim Kurulu Başkanına ve taşeron firma sahibine hakaret içerikli açıklamalar yapmayacağız. Bizim yöntemimiz diyalog, hoşgörü ve masada konuşmak olacaktır. Biz işimiz olan ekmeğimizi bize veren, bu koca çınar 200 yıllık PTT’yi olumsuz bir kampanyaya dahil etmeyeceğiz. Bu kurumun daha ileriye gidebilmesi için sizlerle beraber elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.




    PTT Genel Müdürlüğü tarafından pandemi sürecinde çalışanlara nakdi yardım yapıldığına dikkat çeken Oktay, “Biz biliyoruz ki hoşgörü ve diyalog olduğu sürece PTT Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlük haklı ve olabilecek taleplerimize mutlaka ama mutlaka duyarlı olacaklardır. Hak aramak eylemle, kötü dille değil; hukuk çerçevesinde yasal yollardan olur, biz buna inanıyoruz ve mücadelemizde böyle olacaktır. Allah’ın izni ile en kısa sürede Sayın Genel Müdürümüz Hakan Gülten’i ve Parkkonak Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır’ı makamlarında ziyaret ederek yaşanılan sorunları ve taleplerimizi ileteceğiz. Biz bu kurumda yıllardan beri gelen barışın, huzurun ve güvenin devamı için sizlerle beraber üzerimize düşeni yapıp bu büyük ailenin üyesi kalmaya devam edeceğiz. Bundan böyle PDM, KİM ve PİM’lerde sık sık bir araya gelerek kaynaşmayı, bir arada olmayı ve oluşabilecek sorunlarımızı çözmeyi istişare edeceğiz” dedi.


    YORUMLAR

    • 2 Yorum
    • Efereis
      3 yıl önce
      Bir sendikanın il başkanı o firmanın aynı zamanda müdürü olunca buna sendikacılık değil İŞÇİYİ satmak denir.. Bugün İŞÇİYİ satan yarın neyi satmazki... Ayrıyetten çalışma bakanlığından yetki yi almış sendika nın üyelerine mobing ve tehditle üyelikten çıkmaya zorlayan işi ile gözdağı verdiren sayın şirket müdürü pardon sendika il başkanı... Keşke firmadan kaç TL maş aldığınızda çıklasaydın....
    • Turgut Tepe
      3 yıl önce
      Hem sendika yöneticisi hem de Taşeron Şirket yetkilisi. Bir kişi aynı anda "hem muhalefet hem de iktidar " nasıl olabiliyor? Kimin hakkını nasıl koruyacak? İşçi adına yaptıkları 1 gram olumlu adım yok. Manşet Türkiye'ye tavsiyem diğer sendika PTT SEN deki çocukların yanına gidin, konuşun. abartısız tüm çalışanların yaşadığı zorlukları dinleyin.