'Otonom Robotlar Zirvesi' İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde

    İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından, 25-26 Aralık tarihleri arasında, insanlar gibi karar verme ve buna göre davranma özelliğine sahip otonom robotların konu edildiği bir zirve düzenleneceği bildirildi.

    'Otonom Robotlar Zirvesi' İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde
    17 Aralık 2021 - 13:05 - Güncelleme: 17 Aralık 2021 - 13:12
    İEÜ'de, 'Otonom Robotlar Zirvesi' düzenlenecek. İEÜ Konferans Salonu'ndaki, iki gün sürecek zirvede, HAVELSAN'dan iki önemli isim ve 7 üniversiteden alanında uzman 9 akademisyen bir araya gelecek. Panel ve açık oturumların yapılacağı zirvede, otonom robotlarla ilgili projelerin değerlendirileceği bir de yarışma düzenlenecek. Türkiye genelinden katılıma açık olan yarışmada ilk 3'e giren projelere, robotlarla ilgili malzeme tedariği ve rehberlik desteği sağlanacak. Yarışma ve zirveye katılım için başvurular, 23 Aralık'a kadar devam edecek. Başvurular, '[email protected]' ve '[email protected]' adresine mail atılarak ya da İEÜ'nün sosyal medya hesaplarında da zirveye ilişkin paylaşılan 'QR kod' üzerinden yapılabilecek.

    5 YIL İÇİNDE ROBOTLARI DAHA ÇOK GÖRECEĞİZ  

    Otonom robotlar üzerine çalışmalar gerçekleştiren bir şirketin de kurucusu olan İEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Pınar Oğuz Ekim, zirveye katılım için müracaat sayısının 150'ye ulaştığını söyledi. Otonom robotların, çağımızın bir gerçeği olduğuna dikkati çeken Dr. Öğretim Üyesi Ekim,"Otonom robotlar, gelişen teknolojiyle birlikte günlük yaşamdan sanayiye kadar birçok alanda kullanılıyor. 5 yıl içerisinde, insan gücüne olan ihtiyacı da ciddi şekilde azaltan otonom robotları çok daha fazla göreceğiz. Biz de üniversitemizin ev sahipliğinde, gençlerin oldukça ilgisini çeken böylesine önemli bir konuda zirve düzenlemek istedik. Ankara, İstanbul ve Bursa gibi farklı şehirlerden alanında uzman akademisyenleri zirvede konuk edeceğiz" dedi.

    TÜRKİYE GENELİNDEN KATILIM

    Dr. Ekim, "Zirvede, otonom robotların geleceğini, kullanım alanlarını ve dünya genelinde bu alanda hangi çalışmaların yapıldığını ele alacağız. Otonom robotlar üzerine çalışan çok sayıda genci, bu işin uzmanları ile buluşturacağız. Zirvenin ikinci gününde bir yarışmamız da olacak. Türkiye genelinden projeleriyle bize başvuran kişi ya da gruplar arasından ilk 3'e girenleri seçeceğiz. Ödül olarak da robotlara ilişkin malzeme desteği ve rehberlik hizmeti sunacağız. Yarışmaya başvurularımız sürüyor" diye konuştu.
     

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum