• Reklam

Otizmli çocukların sorunlarını tiyatro oyunuyla anlattılar

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, 'Herkese Özel, Eğitim Projesi' kapsamında otizmli çocukların sorunlarını anlatan, 'Başlangıç' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Otizmli çocukların sorunlarını tiyatro oyunuyla anlattılar
11 Haziran 2022 - 13:27 - Güncelleme: 11 Haziran 2022 - 13:28

Engelim Olmayın Derneği, otizmli çocukların sorunlarını Ecevit Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Başlangıç' isimli tiyatro oyunuyla anlattı. Görme engelli Murat Emre Yallım'ın yazıp, Maşide Yallım'ın yönettiği oyunda üçü engelli 13 öğrenci ile Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar ve oyunun yönetmeni Maşide Yallım sınıf öğretmeni olarak rol aldı. Oyun, otizmli bir öğrencinin geçici bir süreliğine geldiği normal bir sınıfta, diğer öğrenciler ile olan ilişkileri anlatılıyor. Okulların açıldığı ilk günlerde ilişki kurmakta zorlandığı, öğretmeninin de katkı ve desteği ile resimden müziğe kültürel ve sanatsal etkinlikler sayesinde diğer öğrenciler ile dostluk bağı oluşturan otizmli öğrencinin yaşamından kesitlerin sunulduğu oyun, uzun süre ayakta alkışlandı.

Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar, 6 ay gibi bir zamanda hazırlanan oyunda özel eğitim çocuklarıyla diğer öğrenciler arasında sıkı bir dostluk ilişkisi kurulduğunu söyledi. Otizmli çocukların sorunlarına dikkat çekmek, toplumda bir farkındalık sağlamak amacıyla hazırlanan oyunun, önümüzdeki günlerde tekrar sahneleneceği belirtildi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum