Orman yangını mangal ateşinden çıkmış

    İZMİR'de, makilikte çıkan, yaklaşık 15 hektar alanın kül olduğu yangına neden oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan T.Ş. ve E.T., mangal yaktıkları sırada kuru otların tutuştuğunu, söndürmeye çalıştıklarını söyledi. Şüpheliler, adli kontrolle serbest bırakıldı.

    Orman yangını mangal ateşinden çıkmış
    15 Temmuz 2023 - 21:52 - Güncelleme: 15 Temmuz 2023 - 22:07

    Bahri KARATAŞ
    Urla ilçesi Demircili Mahallesi'ndeki makilikte, dün saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeye 8 dakikada içinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 helikopter, 2 uçak, 15 arazöz, 4 su ikmal ve 3 dozer sevk edildi. Yangın yaklaşık 2 saatin ardından kontrol altına alınırken, 15 hektar alan kül oldu. Başlatılan soruşturmada yangının mangal ateşinden çıktığı belirlendi.



    Olayla ilgili, bölgede mangal yaktığı tespit edilen T.Ş. ve E.T., gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. E.T. ve T.Ş.'nin savcılıktaki ifadelerinde mangal yaktıkları sırada kuru otların bir anda tutuştuğunu, kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştıklarını söyledikleri belirtildi.



    Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ifadelerini aldığı 2 şüpheliyi tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler T.Ş. ve E.T.' yi bulundukları mahalledeki karakola imza atmaları kaydıyla, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
    Jandarma bölgede bulunan karavanların zabıta ile birlikte yapacakları çalışma ile kaldırılacağı ve cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum