Onursel Zeytincilik, 750 firma arasında platin ödül aldı

    İstanbul’da düzenlenen Olive İstanbul Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Kallite Yarışması'nda “Ayvalık çeşidi” zeytin etabında Ayvalık’ın en önemli firmalarından olan Onursel Zeytincilik’e platin ödül layık görüldü.

    Onursel Zeytincilik, 750 firma arasında platin ödül aldı
    15 Haziran 2022 - 18:04 - Güncelleme: 15 Haziran 2022 - 18:14
    Dünya genelinde zeytin ve zeytinyağı üreten İspanya, İtalya, Yunanistan, Tunus, Cezayir, İsrail gibi pek çok ülkeden katılan yaklaşık 750 firmanın katıldığı yarışmada; Onursel Zeytincilik Türkiye'nin gururu oldu. Firma, en büyük ödülü almaya hak kazanan 5 uluslararası firmanın arasına girmeyi başararak platin ödüle layık görüldü.
    Türkiye’de ilk kez düzenlenen yarışmada; “Ayvalık Çeşidi” zeytinle, Coğrafi İşaretli Bölge olan Ayvalık’tan bir firmanın bu ödüle layık görülmesi sektör temsilcileri ve yöre halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.



    Onursel Zeytincilik Kurucusu Hüseyin Bozkurt, Tarım Bakanlığı tarafından zeytin ve zeytinciliğin geliştirilmesi adına destek verdiği uluslararası yarışmada Ayvalık’ı temsil ettikleri için büyük bir gurur duyduklarını ifade etti.
    Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde yıllardır zeytin sektöründe atalarından kalan zeytinciliği günümüze taşıdıklarını kaydeden Hüseyin Bozkurt, “20 yıl önce markalaşarak kurduğumuz firmamızın bugüne kadar ulusal ve uluslar arası yarışmalarda ürettiği ürün derecelere girmiş ve pek çok ödül toplamıştır. Eğitim, Üretim ve Pazarlama dallarında hızla büyüyen firmamız, sektörde Ayvalık’ın önemli markalarından biri olmuştur” dedi.



    Kızıyla birlikte işi yürütüyor
    Zeytincilik konusunda elde ettikleri başarıların tesadüf olmadığının altını çizen Bozkurt, işin sırrının sektöre eğitimli üreticilerin kazandırılmasından geçtiğini kaydederek, “Ayvalık’ımız gerek toprak yapısı, suyu ve havası nedeniyle kendisine özgü bambaşka bir tada sahip zeytin üretimi yapabilmektedir. Bu anlamda Ayvalık Çeşidi olarak yarışmaya katıldığımız bu ürün ise dünyanın en kaliteli zeytinyağının varoluş nedenidir. Bunun ispatı ise Ayvalıklı firmaların bu tür yarışmalarda elde ettikleri başarılarda gizlidir. Onursel Zeytincilik'te en büyük destekcim, markamızın ismini koyarken adından esinlendiğim eşim Nursel ve kızım Hatice Yeşilkaya. Şu an kızım Hatice Yeşilkaya ile zeytin ve zeytinyağı sektöründe kaliteli ürünler elde ediyoruz” diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum