Okyanusun ortasındaki göl

    Fransız Polinezyası yakınlarında yer alan bu ada, halka şeklinde ve ortası bir göl gibi kara parçasıyla okyanusta adeta bir havuz gibi...

    Okyanusun ortasındaki göl
    02 Aralık 2020 - 02:35

    Daire şeklinde bir ada olan Tikehau lagün okyanusun içinde adeta bir havuz gibi inanılmaz bir görüntü ortaya çıkarıyor. Gizemli ve bir o kadarda ilginç Tikeahu adası kuşkusuz dünyadaki en ilginç yerlerden biri.



    Fransız Polinezyası yakınlarında yer alan bu ada halka şeklinde ve ortası bir göl gibi kara parçasıyla okyanustan ayrılmış durumda. Burası kuşkusuz dünyadaki en ilginç yerlerden biri. Tikehau kelimesi yerel dilde huzurlu yer anlamına geliyor.



    Aslında ada oval şekilde ortaya çıkmış bir mercan kayalığı. Mercanların okyanustan ayırdığı bölge inanılmaz turkuaz rengi ile dikkat çekiyor. Adanın bilinen tarihi ise çok eski değil.
    Adayı ilk ziyaret eden Rus denizci Otto Von Kotzebue oldu ve adaya Krusenstern adını verdi.  Bunun ardından 1839'da Amerikalı denizci James Wilkes, kendi adını taşıyan keşifleri gerçekleştirirken yolu buraya düştü.



    Modern kaşif Kaptan Cousteau da bu ada üzerinde araştırmalar yaptı. 1987'de buraya gelen Kaptan Cousteau, geniş araştırmaları sonucunda Tikehau lagününde yakın çevresinden çok farklı balık türleri olduğu gerçeğini ortaya koydu. Tikehau'da insanların yaşamadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.



    Adada 300'den fazla kişi yaşıyor. Bu meceracı ve huzuru arayan insanlar adayı bir hazine gibi koruyor. Okyanustan lagüne girmek mümkün. Adanın oluşturduğu lagüne sadece bir noktadan tekneler girebiliyor. (Hürriyet Seyahat)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum