• Reklam

Okul gezisiyle gitti, Almanya'ya iltica etti

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bulunan Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencisi İ.E. (17) Erasmus projesi kapsamında yapılan İtalya'ya yapılan gezide gruptan ayrılarak kayıplara karıştı. Yapılan araştırma sonucunda İ.E.’nin İtalya’dan Almanya’ya giderek iltica başvurusu yaptığı ve mülteci kampına alındığı ortaya çıktı.

Okul gezisiyle gitti, Almanya'ya iltica etti
17 Haziran 2023 - 16:40
Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan bir grup Erasmus projesi kapsamında İtalya’da yurt dışı programına katılmak için İtalya’ya gitti.

GRUPTAN AYRILDI
Programın sürdüğü esnada, iddiaya göre, Lise 3 sınıfı öğrencisi İ.E., kendisinden sorumlu olan öğretmeninden izin alarak tuvalete gitmek istediğini söyledi. İ.E.’nin bir süre sonra geri dönmediği fark edilince görevliler tarafından odasına çıkıldı. İ.E. odasında da bulunamayınca İtalyan polisine kayıp başvurusu yapıldı. Bu esnada İ.E.’nin ailesine de konu bildirildi.

NEDEN İLTİCA ETTİĞİ BİLİNMİYOR
Aileye konunun bildirilmesinin hemen ardından ise İ.E.’nin iddiaya göre görevli öğretmenlere mesaj yoluyla ulaşarak “beni aramayın, dönmeyeceğim” dediği öğrenildi. Görüşmenin ardından İ.E.’nin Almanya’ya giderek iltica başvurunda bulunduğu ve aynı gün mülteci kampına alındığı ortaya çıktı.

Derslerinde başarılı olduğu öğrenilen ve notları yüksek olan İ.E.’nin hangi gerekçelerle iltica başvurusu yaptığı ise bilinmiyor. (egedesonsöz)

YORUMLAR

  • 0 Yorum