• Reklam

Öğretmenler grevde, sınıflar boş kaldı

İzmir’de 1 günlük iş bırakan 14 eğitim sendikası üyesi öğretmenler Konak’ta bir araya gelerek ekonomik kaygılarını ve sosyal haklarındaki yetersizliği dile getirdi. Çok sayıda öğretmenin katıldığı protestolarda, eylemcilerin hedefinde ise iktidar yer aldı.

Öğretmenler grevde, sınıflar boş kaldı
02 Kasım 2022 - 16:18
Ekonomik ve sosyal haklarının yetersizliği gerekçesi ile Türkiye’nin bir çok noktasında eğitimciler bugün iş bırakma eylemi yaptı.
Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesini ve en düşük 12 bin TL maaşın yetersiz olduğunu söyleyen öğretmenler okullarının önlerinde ve meydanlarda toplanarak eyleme başladı.
İzmir’de de başta Konak olmak üzere bir çok noktada bir araya gelen 14 eğitim sendikası sloganlar ile yaşanan süreci protesto etti. Bir çok okulda eğitim 1 gün gerçekleştirilemezken öğretmenlerin hedefinde ise  hükümet yetkilileri ve uzman öğretmenlik sistemi yer aldı.

Tazminat ve ek göstergede iyileştirme

İptal edilmesi istenen Öğretmenlik Meslek Kanunu'na göre uzman öğretmen ve başöğretmen unvanına haiz olanların, eğitim ve öğretim tazminatlarında iyileştirmeler yapılıyor.

Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a, başöğretmenlere ödenecek tazminat ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye çıkarılıyor.

Birinci derece kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergesi 3600’e çıkartılıyor. Bu hüküm 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

Diğer yandan Temmuz ayında yapılan memur zammıyla birlikte en düşük öğretmen maaşı 8 bin 66 TL'den 12 bin 200 TL'ye çıkartılmıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum