Öğrenciyken diktiler, çocuklarıyla zeytin hasadı yaptılar

    İZMİR'in Menderes ilçesindeki kırsal mahallede yer alan ilkokulun öğrencileri ile velileri, okulun bahçesinde zeytin hasadı yaptı. Yıllar önce öğrenciyken fidan diken bazı velilerin, bugün çocuklarıyla hasat yapması, güzel görüntüler oluşturdu.

    Öğrenciyken diktiler, çocuklarıyla zeytin hasadı yaptılar
    12 Kasım 2022 - 11:39 - Güncelleme: 12 Kasım 2022 - 11:40

    Menderes ilçesinin kırsal Değirmendere Mahallesi'nde zeytin hasadı şenliği gerçekleştirildi. Değirmendere İlkokulu yetkililerince gerçekleştirilen etkinliğe; öğrencilerin yanı sıra velileri de katıldı. Ayrıca 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle fidan dikim etkinliği de yapıldı. Yaşları 5 ila 10 yaşındaki öğrenciler tek tek ağaçtan zeytin topladı. Etkinlikte en dikkat çeken ise yıllar önce öğrenciyken fidan diken bazı velilerin, bugün öğrenci olan çocuklarıyla hasat yapması oldu. Şenlik havasında geçen etkinlik kapsamında gözlemeler açıldı, masallar anlatıldı, çeşitli oyunlar oynandı. Ağaçlardan toplanan zeytinler kırıldı, salamura edildi.

    'ZEYTİNSİZ BİR HAYAT DÜŞÜNEMİYORUM'

    Yıllar önce öğrenciyken zeytin fidanı diken, bugünse oğlu Doğuş Mert (10) ile hasada katılan Sibel Mert (29), "Seneler evvel arkadaşlarımla birlikte bu zeytin ağaçlarının fidanlarını dikmiştik. Aynı okulda okuyan oğlumun bu bahçede, bizim diktiğimiz ağaçlardan zeytin topladığını görmek mutluluk verici" derken, Oğlu Doğuş Mert ise "Bugünkü etkinlikte çok keyif aldım" dedi.

    Aynı şekilde yıllar önce dikip büyüyen zeytin ağacından bugün oğlu Osman Kurtuluş (10) ile hasat yapan Gülizar Kurtuluş (27) da "Bu okulda okumuştum. Arkadaşlarım ve öğretmenlerimle, zeytin fidanlarını dikmiştik. Bugün meyvesini alıyoruz. Bu fidanlar benimle büyümüş. Çok mutluyum. Anlatılamayacak bir duygu. Çocuğumla o zeytinleri topluyorum. Zeytin ağacı benim için hayat demek. Yağını çıkarıyoruz. Beslenmede önemli bir gıda. Zeytinsiz bir hayat düşünemiyorum" ifadelerini kullandı.  

    Gülizar Kurtuluş'un oğlu Osman Kurtuluş ise "Zeytini çok seviyorum. Çökeleğin içinde zeytinyağını ise çok severim. Çok güzel oluyor" dedi.  

    'GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİK'

    Değirmendere İlkokulu Müdürü Ümran Seven, etkinlik hakkında bilgi verip, "Buradan topladığımız zeytinleri salamura yapacağız. Kalanını fabrikaya gönderip, yağı için sıktıracağız. Her şeyden öte çocuklarımız ve velilerimizle güzel bir gün geçirmek istedik" diye konuştu. 

    Zamanında bazı velilerin okul bahçesindeki ağaçların fidanlarını diktiğini hatırlatan Seven, "Hem çocuklarıyla topluyorlar hem de çocukluklarına dönüyorlar. Zamanında fidanların çukurunu açıp, can suyunu vermişler. Büyümesi için emek harcamışlar. Şimdi onların diktiği zeytinlerin meyvesini topluyorlar, Hani derler ya geleceğe yatırım yapmak istiyorsan ya bir çocuk yetiştir ya da bir ağaç dik. Bizim velilerimiz ağaçlarını dikmiş, şimdi meyvelerini topluyoruz" dedi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum