Öğrencilere bilgisayar alınması için koştular

    Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin uzaktan eğitimde fırsat eşitliği için hazırladığı “iyilik peşinde koş” projesine bir önceki dönem Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da destek verdi.

    Öğrencilere bilgisayar alınması için koştular
    28 Mart 2021 - 13:48
    Covid-19 salgınıyla uzaktan eğitimin zorunlu hale gelmesi, eğitimde fırsat eşitsizliğini derinleştirmesi nedeniyle ÇYDD “iyilik peşinde koş” projesini hazırladı. Projeyle eşitsizliği ortadan kaldırmak ve öğrencilerin teknolojiye erişimini kolaylaştırmak amacıyla ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine bilgisayar ve internet desteği sunuluyor.

    Projenin “İstanbul YM-2021-ÇYDD-Öğrencilerimize Bilgisayar Desteği“ ayağında Sibel Uyar CC70735 numaralı forma ile katılarak Çeşmealtı sahilinde 5 kilometre koştu.



    Projeye katılan 100 koşucu ile 100.000TL bağış toplanması hedeflenen proje kapsamında elde edilen gelirle ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine bilgisayar ve internet desteği sunulacak.

    Koşu sonrasında proje hakkında açıklama yapan Uyar, “koştum, çünkü yaşanan olumsuzluklardan şikayetçi olmak yerine, elimden geldiğince sorunu çözmeye çalışanları desteklemeyi, adımlarımla tanıdıklarımı harekete geçirmeyi tercih ediyorum. Biliyorum ki bir konudaki farkındalık arttıkça, çözüm de o kadar kolaylaşacak. İşte bu nedenle, 27 Mart 2021 günü İstanbul ÇYDD-Öğrencilerimize Bilgisayar Desteği projesi için İyilik Peşinde Koşarak, adımlarıma anlam kattım” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum