Ödemiş TOKİ'de 468 konutun hak sahibine anahtar teslimi

    İZMİR'in Ödemiş ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) tarafından yapılan 468 konutun anahtarları hak sahiplerine törenle dağıtıldı.

    Ödemiş TOKİ'de 468 konutun hak sahibine anahtar teslimi
    16 Nisan 2023 - 16:14 - Güncelleme: 16 Nisan 2023 - 16:15

    TOKİ tarafından Ahrandı Tepesi batı eteklerinde yapılan 468 konutun anahtar teslimi için tören düzenlendi. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, MHP Ödemiş İlçe Başkanı Oktay Akıllı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İsmail Hancı, MHP İzmir milletvekili adayları İsmail Obuz, Ayşegül Ekşi ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bu açılış, tarih boyunca yapanlarla yıkanların arasındaki mücadeleyi anlatan en güzel örneklerden birisidir.Tarihe baktığımızda Habil yapmak istemiş, Kabil istememiş, şehit etmiş. Abdülhamit yapan olmuş, karşısındaki Ermeni yıkan olmuş. Menderes yapan olmuş, karşısında İsmet İnönü yıkan ve darbeci olmuş. Demirel, 'Boğaz Köprüsü yapacağım' demiş, CHP'liler 'Buradan at arabası mı geçecek?' demiş. Recep Tayyip Erdoğan, 'İzmir-İstanbul Otobanı yapacağım' demiş, 'Yaptırmayız' demişler. 'Ödemiş'e TOKİ yapacağız' diyoruz, 'Yaptırmayız' dediler. 'Kiraz'a Devlet Hastanesi yapacağız' diyoruz, 'Yaptırmayız' diyorlar. Ne yaparsanız yapın işte örnek burada. Yaparız" dedi.

    '15 MAYIS SABAHI VAAT ETMİŞ OLDUKLARI TÜRKİYE, KAOS TÜRKİYE'SİDİR'

    Dağ sözlerini şöyle sürdürdü: "14 Mayıs'a az kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklandı. Her gün neredeyse Kandil'den, onların uzantısı Avrupa'dan PKK terör elebaşları tarafından ne kadar mutlu olduklarına dair açıklama yapıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresindekiler, 'Size ne kardeşim. Siz kimsiniz de bizi hizaya getiriyorsunuz. Kandili başınıza yıkarız' dediler mi? Demediler. İşte tehlike, işte işin ciddiyeti, işte 15 Mayıs sabahı vaat etmiş oldukları Türkiye, kaos Türkiye'sidir. Size, bu ülkenin huzurunu bozmaya, terör örgütü mensuplarını o meclise getirmeye, terör örgütünü heyecanlandırmaya fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Bu halk sizi 14 Mayıs'ta Allah'ın izniyle sandığa gömecek" ifadelerini kullandı.

    'SOSYAL KONUT YAPIMLARINI ENGELLEYEN ANLAYIŞI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL'

    AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise "2017 yılında temelleri atılan TOKİ konutlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 kez mahkemeye verilerek durdurulmaya çalışılmıştır. Ödemiş'te TOKİ, Kiraz'da devlet hastanesi, Bergama'da Millet Bahçesi yapılmasını, Ege'yi uçuracak turizm projesini, İnciraltı projelerini engellemeye çalışıyorsunuz. Yıllarca yatırım yaptık. İzmir'e yapacak olduğumuz yatırımların önünü hep kesen kendileridir. En bariz örneği yüzde 87'ye gelmiş deprem kuşağında olan ve şehrin merkezinden 10 fay hattının geçtiği İzmir'de dönüşümü engelleyen, sosyal konut yapımlarını engelleyen bu anlayışı anlamak mümkün değil. Siyaset, halka hizmet etmek için yapılır. Gaye hizmet değil" diye konuştu. Konuşmaların ardından TOKİ sahiplerine anahtarları teslim edildi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum