Ödemiş Ticaret Odası'ndan üyelerine dijital ehliyet

    ÖDEMİŞ Ticaret Odası, dijital ehliyet olarak bilinen sayısal takograf kart hizmeti verme yetkisini aldı. Bu kart ile kamyon, kamyonet, otobüs sahipleri İzmir'e gitmeden işlemlerini Ödemiş Ticaret Odası'nda sonuçlandırabilecek.

    Ödemiş Ticaret Odası'ndan üyelerine dijital ehliyet
    18 Kasım 2021 - 19:32 - Güncelleme: 18 Kasım 2021 - 19:32

    Mekanik ve elektromekanik takograf cihazları yerine, 1 Mayıs 2006 tarihinden itibaren AB'ye üye ülkelerde Avrupa Birliği'nin ilgili mevzuatı uyarınca karayolu taşımacılığında kullanılan yeni araçlarda sayısal takograf kullanılması zorunlu hale getirildi. Sayısal takograf uygulaması ile profesyonel sürücülerin davranışlarına ve faaliyetlerine ilişkin daha fazla ve güvenilir veri toplayarak, karayolu güvenliğinin artırılması amaçlanıyor. Takograf kartı, taşıtın kat ettiği mesafeyi, taşıtın yol boyunca hızını, sürüş zamanını ve dinlenme sürelerini sayısal olarak kayıt altına alıyor. Ağırlıkları 3 bin 500 kg ve üzeri olan kamyonet, kamyon ve TIR araçlarının yanı sıra, yolcu kapasitesi 17 yolcudan fazla olan otobüslerde takograf kullanımı zorunlu tutuluyor.

    Ödemiş Ticaret Odası'nın üyelerine sunduğu bu yeni hizmet ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkan'ı Rıfat Eriş, "Odamız üyelerinden ve taşımacılık işiyle uğraşan bölgemizdeki esnaftan gelen yoğun talepler üzerine dijital ehliyet verme yetkisini Ödemiş Ticaret Odası olarak aldık. Ödemiş, Kiraz ve Beydağ'da taşımacılık işiyle iştigal eden iş insanları sayısal takograflarının kartlarını kartı alabilmek için artık İzmir'e gitmelerine gerek kalmamıştır. Takograf kartı verme işlemlerinin bundan sonra Ödemiş'te odamızda yapabileceğiz. Bu hizmetimizin üyelerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.


     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum