Meslek lisesi öğrencilerinden depremzedelere konteyner sınıf

    İZMİR'in Ödemiş ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi depremzedelerin kullanması amacıyla 2 yaşam evi, 24 seyyar tuvalet, 8 adet de konteyner sınıf yaparak depremden etkilenen şehirlere gönderdi.

    Meslek lisesi öğrencilerinden depremzedelere konteyner sınıf
    25 Şubat 2023 - 12:41 - Güncelleme: 25 Şubat 2023 - 12:42

    Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, depremin vurduğu Gaziantep'e 2 adet yaşam evi, Hatay'a 24 adet seyyar tuvalet, Malatya'ya ise 8 adet konteyner sınıf ve 15 adet soba hazırlayıp, gönderdi. İki gün gibi kısa bir sürede sektör paydaşlarından malzeme desteği alıp, üretimi tamamlayan öğretmen ve öğrenciler, soba, seyyar tuvalet, yaşam evi ve konteyner sınıf yapımına devam ediyor. Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıddık Kaya, canla başla çalışan tüm öğretmen ve öğrencilerle birlikte malzeme desteği sağlayan hayırseverlere teşekkürlerini iletti. Üretime devam edeceklerini dile getiren Kaya, "Depremzedelerimiz için duyarsız kalmamız söz konusu olamazdı. Zor günlerde bir arada olma, yardımlaşma ve dayanışma, bizim kültürümüzün temelini oluşturmaktadır. Okulumuz öğretmenleri ile bir araya gelip imkanlar doğrultusunda depremzedelerimiz için en önemli ihtiyaç olan barınma ihtiyacını gidermek adına yaşam evi yapmaya karar verdik. İki gün gibi kısa bir zamanda sektör paydaşlarımızdan da malzeme desteği alarak bir yaşam evi üretip Ödemiş Kaymakamlığı'nın destekleri ile deprem bölgesine ulaştırdık" dedi.



    'DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTIRIYORUZ'

    Daha sonra bölgede tuvalet ihtiyacı olduğunu öğrendiklerini söyleyen Kaya, hayırseverlerin destekleri ile ilk etapta 24 adet seyyar tuvalet yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydetti. Hem öğrenciler hem de öğretmenler için iyi bir deneyim olduğunu belirten Kaya şöyle devam etti: "Okulumuz imkanları ile 40 adet projektör ve 30 adet elektrikli sobayı deprem bölgesine ulaştırdık. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 15 adet çadır sobası, 2'li 10 adet seyyar tuvalet ve 50 adet konteyner sınıf yapımına başladık. Yapımı tamamlanan çadır sobaları, seyyar tuvaletler ve konteyner sınıflar tamamlandıkça deprem bölgesine ulaştırılıyor. Okulumuzda daha önce de farklı üretimler yapılmaktaydı ancak ilk kez seyyar tuvalet, konteyner ev ve konteyner sınıf üretimleri yapıldı. Okulumuzda 20 öğretmen ve 40 öğrenci okul tatil olmasına rağmen okula gelip üretim faaliyetlerinde çalıştılar." (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum