• Reklam

O şarkıcıya önce Soyer ve İmamoğlu kucak açtı

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin önünde defalarca konser veren Aynur Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda konser verdi. Doğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alacağı öğrenildi.

O şarkıcıya önce Soyer ve İmamoğlu kucak açtı
25 Mayıs 2022 - 12:19

Kocaeli'de AKP'li Derince İlçe Belediyesi'nin konserine izin vermediği terör sevici Aynur Doğan'a, önce İzmir Büyükşehir Belediyesi sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi kucak açtı.

Eli kanlı teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posteri önünde konser verip, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şanlı operasyonlarını hedef alarak, her çıkışında terörden yana saf tutan Aynur Doğan'ın konserinin iptal edilmesini "Kürtçe" provokasyonuna alet eden muhalefet, günlerce terör sevici şarkıcıya destek verdi.

Soyer ve İmamoğlu sahip çıktı!

Derince konserinin iptal edilmesinin ardından önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alan Doğan'ın, 28 Mayıs saat 21.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda konser vereceği öğrenildi. Vatandaşlar hem 5 şehit verdiğimiz bir gün de hem de teröristbaşının destekçisi olması sebebiyle bu etkinliğe sert tepki verdi.

CHP'ye desteğiyle bilinen sosyal medya fenomeni 'Jahrein' isimli Ahmet Sonuç bile bu duruma isyan etti. Şu paylaşımı yaptı:

Vergimi PKK ve Öcalan sevdalısı bu kadına meze eden @istanbulbld ve @ekrem_imamoglu’na lanet olsun. Dağda farelere ya da İsveç’te kaçaklara konser vermesi gereken bu kadının Harbiye Açık Hava’da sahne almasını kaldıramıyorum. Çok istiyorsa @Canan_Kaftanci evinde dinlesin!

CHP'li İmamoğlu'nun kucak açtığı Doğan için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şunları söylemişti:
"Hepimizin şarkısını duygulanarak dinlediği bir sanatçı. Dar Hejiroke diye bir şarkısı var. Bu aslında bir incir ağacı şarkısı. Bu şarkıyı hafızalarımıza kazıyan güzel bir film vardı. Gönül Yarası filminde Şener Şen ve Meltem Cumbul bu şarkıyı dinlerken Meltem Cumbul ağlamaya başlıyor. Şener Şen, 'Sen Kürtçe biliyor musun?' diyor. 'Hayır, bilmiyorum' diyor. 'O zaman neden ağlıyorsun' diye soruyor. 'E bu şarkıya ağlamamak mümkün mü' diyor. Siz bu şarkıyı yasaklıyorsunuz. Türkiye bu noktaya gelmemeli, getirmemeliyiz. Şarkıların, türkülerin tamamı bizim. Kürtçe bir şarkı okudu diye nasıl yasak getirebiliriz? 21 yüzyılda yaşıyoruz artık. Her şarkı, türkü bizim."


YORUMLAR

  • 0 Yorum