• Reklam

O kurulda Şükürer dönemi bitti! İşte yeni başkan

’Mübadeleyle gelenler’ çıkışıyla kent gündemine damga vuran Şükürer’in siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkilerin ardından göreve yeniden talip olmama kararı sonrası İEKKK’da yeni bir dönem açıldı. Başkan Soyer’in önerisiyle kurulun yeni başkanı BASİFED Başkanı Mehmet Ali Kasalı oldu.

O kurulda Şükürer dönemi bitti! İşte yeni başkan
02 Şubat 2022 - 19:08

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” sözleriyle kent gündemine damga vurmuştu.

Şükürer’e CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP’nin aktörlerinin yanı sıra iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından da tepki yağarken, açıklamaların odak noktalarından biri de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yapılan Şükürer’i İEKKK başkanlığı görevinden alma çağrıları olmuştu. 

Tepkilerin ardından önemli bir gelişme yaşandı ve görev süresinin sonlarına gelen Şükürer İEKKK başkanlığına yeniden talip olmama kararı aldı ve gözler kurulun birinci gündem maddesi seçim olarak belirlenen bugünkü toplantısında çevrildi. 

İEKKK toplantısında Şükürer dönemi sona ererken, Başkan Soyer’in önerisiyle bu görevin yeni sahibi Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Mehmet Ali Kasalı oldu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum