O dava açıyor, üniversite kazanıyor

    İzmir’de kendilerini mağdur gösterip sürekli mahkeme kapılarını aşındıran akademisyen çift, hem adliyeyi hem de üniversite yönetimini bıktırdı!

    O dava açıyor, üniversite kazanıyor
    18 Aralık 2023 - 12:40 - Güncelleme: 18 Aralık 2023 - 14:15
    Sürekli dilekçe vererek, görev yaptıkları kurumlara dava açan akademisyenlerin tahrikle haklarında soruşturma açtırıp, yargıya giderek para kazanmayı amaçladıkları iddia edildi. Sosyal medyada kendileri hakkında dava veya disiplin soruşturması açılmasına yol açacak şekilde kışkırtıcı paylaşımlar yaptıkları ve sonrasında da bunlarla ilgili davalar açarak manevi tazminat almaya çalıştıkları da öne sürülüyor.

    Bu duruma örnek teşkil edecek bir olay da İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yaşandı. Üniversitede görev yapan Doç. Dr. B. Ç. ile eşi Doç. Dr. A. Ç., gerek sendika gerekse siyasi olarak hükümete muhalif tarafların desteğini alarak 2008-2023 yılları arasında yani son 15 yılda üniversitede görev yapan üst yöneticilere sürekli dava açtıkları ortaya çıktı.
    Son olarak “kendisine karşı kin güdüldüğü, akademik olarak engellendiği” gerekçeleriyle dava açan Doç. B.Ç. hakkında geçtiğimiz günlerde karar verildi. Ç'nin açtığı davada, İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi manevi tazminat talebinin ve dolayısıyla davanın reddine karar verildi.
    Daha önce de açtığı bir çok davayı kaybetmesine rağmen dava açmaya devam eden Ç. çiftinden B.Ç.’nin şahsi hesabından yaptığı sosyal medya paylaşımlarında da 2008-2023 yıllarında görev yapan yöneticilerle ilgili “fakülteyi, bölümü dizayn ettikleri”ni iddia ettiği ve bunlara karşı mücale verdiği yönünde yazılar dikkat çekti.

    Adı geçen akademisyenin verdiği sayısız dilekçe sebebiyle “hak arama sınırlarını aşması, dilekçe hakkını kötüye kullanması, dayanaksız yersiz suç isnadında bulunması ve idari birimleri gereksiz yazışma ve şikayetlerle meşgul edilmesi” fiillerine istinaden aldığı “kınama” cezasına karşı da dava açtığı, İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin bu davayı reddettiği öğrenildi.

    Daha önceleri de akademik kadro ilanlarına karşı dava açan B.Ç., 2020 yılında İzmir 3. İdare Mahkemesi ve 2016 yılında İzmir 4. İdare Mahkemesi’ne açtığı davaları da kaybettiği belirtildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum