En düşük işçi maaşı 16 bin 700 lira oldu

    Ezmir'in Karabağlar Belediyesi şirketi KAR-BEL A.Ş. ile DİSK’e bağlı Genel İş 5 No’lu Şube arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri atılan imzalarla tamamlandı. Karabağlar Belediyesi’nde çalışan toplam 930 işçiyi kapsayan toplu sözleşmeye göre çalışanların sosyal ve mali haklarında yüzde 100 iyileştirme yapıldı.

    En düşük işçi maaşı 16 bin 700 lira oldu
    15 Ocak 2023 - 00:12 - Güncelleme: 15 Ocak 2023 - 00:19
    Toplu sözleşme imza törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, DİSK Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası – SODEMSEN Genel Sekreteri Cahit Korkmaz, SODEMSEN yetkilileri, sendika temsilcileri, KAR-BEL A.Ş. müdürü ve başkan yardımcıları katıldı.

    İmza töreninde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yaptıkları sosyal ve mali haklardaki artışlarla çalışanları ekonomik zorluklar karşısında ezdirmediklerini ve yaşamlarını daha sağlıklı bir biçimde sürdürmelerini sağladıklarını belirtti. Bundan sonra da 6 aylık enflasyon güvencesi ile emekçilere en iyisini vermeye çalışacaklarının altını çizen Selvitopu, “Bütçe imkanları ölçüsünde, kurumun gelir ve gider dengesini de göz önünde tutarak bu toplu sözleşmenin bir an önce sonuçlanması için gayret sarf ettik. Hep birlikte iyi bir sonuca ulaştık. Çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

    DİSK’e bağlı Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras ise toplu sözleşmede sundukları katkılardan dolayı Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür etti.

    Yapılan sözleşme sonucunda Karabağlar Belediyesi KAR-Bel A.Ş de çalışan işçilerin sosyal ve mali haklarında yüzde 100 iyileştirme yapılırken, en düşük günlük işçi yevmiyesi brüt 235 TL’den 400 TL’ye çıktı. İkinci, üçüncü ve dördüncü altıncı aylarda da enflasyon artı yüzde 2 zam yapılacak.  2023’te 40 gün ikramiye, 2024’te ise yıllık 60  gün ikramiye ödenecek.  Aylık gıda kartı ise 900 TL’den 2 bin 100 TL’ye çıktı. Yılda 5 defa ödenecek bayram yardımları ise 365 TL’den 730 TL’ye çıkacak. 0-4 yaş arası çocuğu olan işçilere aylık net bin TL kreş yardımı ödenecek. Yine aylık 140 TL yakacak yardımı, aylık 600 TL yol parası ve günlük 80 TL yemek yardımı yapılacak. Geriye dönük ödemeler ise Şubat ayının sonuna kadar ödenecek.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum