O belediye başkanı beraat etti

    Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve belediye çalışanlarının görevi kötüye kullanmak suçuyla yargılandığı davanın dördüncü celsesi İzmir Adliyesi 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gerçekleştirilen duruşmada mahkeme heyeti mahkumiyete kanıt bir delil bulanamadığını belirterek beraat kararı verdi.

    O belediye başkanı beraat etti
    06 Ekim 2022 - 17:56
    Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis üyesi müteahhit Sercan Sefer Çiğdemoğlu, Belediye çalışanları Ali Murat Çelik, Burçin Çelik ve Ahmet Tolga Aydın hakkında görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla açılan davanın dördüncü celsesi bugün gerçekleşti.
    İzmir Adliyesi 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya Belediye Başkan İlkay Girgin Erdoğan ve avukatları, İçişleri Bakanı avukatı ve şikayetçi AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı’nın avukatı da katıldı.

    Savcının celse arasında bütün sanıklar için atılı suçlarla ilgili beraat talep ettiği öğrenildi. Savcılık müteaalasında söz konusu yapım işinin belediye tarafından yasalara uygun bir şekilde yapıldığı ve somut deliller elde edilemediği belirtildi.

    İçişleri Bakanı avukatı mütealada iddia edilen işin şüphe hali bulunduğunu belirterek tanıklardan biri işin ortağı olduğu şirket tarafından yapılmadığını ifade etti ve sahte belge düzenlendiğini dile getirdi. Avcı'nın avukatı da belediyeye kesilmiş bir fatura olduğunu hatırlatarak atılı suçlardan cezalandırılmasını ve soruşturmanın genişletilmesini talep etti.

    Duruşmaya katılan sanıklar beraatlerini talep etti ve sanık avukatları da atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek sanıkların beraatlerini talep etti. 

    Mahkeme heyeti mahkumiyetlerine kanıt bir delil bulanamadığını belirterek beraat verdi

    İDDİANAMEDE NELER YER ALIYORDU
    AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı'nın şikayeti sonucu başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Karaburun'un Mordoğan Mahallesinin meydan kilit parke ve oluk/bordür döşeme  işinin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında doğrudan temin yöntemiyle, ihaleye çıkılmadan yüzde 50 hissedarı belediye meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu’na ait olan şirkete  verildiği ve bu şirkete yapılan 36 bin liralık ödemenin kanuna aykırı bir işlem olduğu ileri sürüldü.

    İddianamede “Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesinde bulunan meydanda yapılan kilit parke yapım  işi oluk/bordür yapım  işi motif ve muhtelif düzeltme işinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 28. maddesine aykırı bir şekilde meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu’na doğrudan temin yoluyla vererek haksız menfaat sağladıkları, ayrıca yapım  işinin Sebahattin Üstündağ  Petrol Ürünleri İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Sti’ne firması tarafından yapılması sonrasında Gölkent isimli firmaya ait geçmiş tarihli piyasa araştırma tutanağı,  işin eksiksiz yapıldığına ilişkin tutanak ve yapım işinin Gölkent firmasına verildiğine ilişkin sözleşme imzaladıkları, böylelikle şüphelilerin atılı suçları işledikleri anlaşıldığından” ifadeleri yeri almıştı.
    Savcılık sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 204’üncü maddesinde düzenlenen resmi belgede sahtecilik, 257’nci maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemiştir. Ayrıca iddianamede sanıklar hakkında kamudaki görevlerinden istihdam edilme hakkından yoksun bırakılmasını da talep edilmişti.

    ERDOĞAN: EN GÜZEL CEVABI YARGI VERDİ
    Mahkeme çıkışı açıklama yapan Başkan Erdoğan, "Suçsuz olduğumuzu baştan beri söylüyoruz. Hala bu ülkede hukukun, adaletin olduğunu, makamların sağ duyulu hareket ettiği, delillere göre hareket edildi. Bu en güzel cevap oldu suçlamalara" dedi. (Egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum