Nicolas Cage, o heykel için Bergama'ya geliyor

    Diodoros Pasparos’un Bergama Müzesinde bulunan büstü Yunan asıllı Amerikalı aktör Nicolas Cage’ye benzerliğiyle müzeyi gezenlerin dikkatini çekiyor. Cage, "Bergama’ya gelerek Diodoros Pasparos’un Bergama Müzesinde bulunan büstünü görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

    Nicolas Cage, o heykel için Bergama'ya geliyor
    26 Mayıs 2022 - 22:34

    Milattan Önce 1. yüzyılda Bergama Akrapol’de yaşayan o zamanın en zengin soylularından olan Diodoros Pasparos’un Bergama Müzesi'nde bulunan büstü Yunan asıllı Amerikalı aktör Nicolas Cage’ye benzerliğiyle müzeyi gezenlerin dikkatini çekiyor.

    Yeni Haber Gazetesi’nin Amerika’da gönüllü muhabirliğini yapan Nilgün Eser’e telefonla röportaj veren Nicolas Cage, Bergama Müzesi’nde bulunan Diadoros Pasparos’a ait büstün kendisine benzerliğine şaşırdığını belirterek; “15 yıl önce Bergama Müzesi’ni gezen yakın bir arkadaşım Diodoros Pasparos’un büstünün fotoğraflarını bana gösterdi. Bu beni çok heyecanlandırdı. Bergama’ya gelerek Bergama Müzesi’nde bulunan büstü görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

    2011 yılında Denizli ve Kapadokya’da bir devam filmi olan Hayalet Sürücü-2 filmini çektiğini belirten Nicolas Cage, “Film çekimi bittikten sonra Bergama’ya gelmeyi düşünüyordum ancak çekimler sırasında hastalandım ve Amerika’ya geri dönmek zorunda kaldım. Ancak bu kez ilk fırsatta Bergama’ya gelerek Diodoros Pasparos’un Bergama Müzesinde bulunan büstünü görmek istiyorum. Atalarım 1924 yılında mübadele ile önce Yunanistan daha sonra ise Amerika’ya yerleşmiş. Soyumuzun antik yunan dönemine uzanması ihtimali beni çok heyecanlandırdı. İlk fırsatta Bergama’ya geliyorum” diye konuştu. (Kaynak: Yeni Haber Gazetesi)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum