• Reklam

Nevşehir'de ibre Aygün'den yana

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar’ın, tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından, AK Parti delegeleri arasında yeni bir isim konuşulmaya başlandı. Delegeler arasında ön plana çıkan isim ise yine aynı yönetimin Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan yardımcısı olarak görev yapan Av. Muhammed Feyzi Aygün.

Nevşehir'de ibre Aygün'den yana
29 Aralık 2020 - 13:52

AK Parti Kulislerine göre, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı için, eski Hakim, AK Parti Nevşehir İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün`ün ismi ön plana çıkıyor.  
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar'ın kongrede tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından tüm gözler yeni il başkanının kim olacağına çevrildi. Yeni başkanın belirlenebilmesi için yarın AK Parti’de temayül yoklaması yapılacak. 

3 İSİM İSTENECEK

Edinilen bilgiye göre, yeni başkanın kim olacağı konusunda partililerden 3 isim istenecek. AK Parti Genel Merkezi; yeni il başkanının belirlenmesi için yarın temayül yoklaması yapacak. Temayül yoklamasında, oy kullanacak kişilerden 3 isim yazmaları talep edilecek. Oy kullanacak kişiler il başkanı olarak görmek istedikleri üç kişinin ismini yazarak oylarını kullanmış olacak. 

KİMLER OY KULLANACAK? 

Yarın gerçekleştirilecek temayül yoklamasında, mevcut ve eski milletvekilleri, eski il başkanları, il ve ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe belediye meclis üyeleri, il genel meclis başkanı, İl genel meclis üyeleri, il kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, demokrasi hakem kurulu üyeleri, İl disiplin kurulu üyeleri, belde başkanları, kadın kolları ilçe başkanları, gençlik kolları ilçe başkanları oy kullanacaklar.
Temayül yoklamalarının ardından isimler Parti genel merkezinde değerlendirilerek, Milletvekillerinin görüşleri alınacak. Ardından öne çıkan üç isim Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştükten sonra biri başkan olarak belirlenecek. 

"AYGÜN" İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Nevşehir Kulislerine göre, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı görevi için, eski Hakim, AK Parti Nevşehir İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün`ün ismi ağırlık kazanıyor. 
AK Parti Neşehir teşkilatında 3 yıldır bir fill hizmet eden 31 yaşındaki genç Hukukçu Aygün'ün gerek Milletvekilleri, gerek yerel yöneticilerle gerekse parti teşkilatlarıyla olan uyumlu ilişkileri, Ankara bürokrasisi ile olan sağlam ilişkileri ve eski bir Hakim olarak edindiği tecrübeleri, görev aldığı çeşitli STK'larda kurduğu yakın dostluları ve vatandaşlarla olan diyaloğu Yeni İl Başkanlığı için ibreleri kendisine çeviriyor.
Nevşehirlilerin de yakından tanıdığı mütevazi ve beyefendi kişiliği ile çevresinde sevilen hukukçu bir isim.



AV. MUHAMMED FEYZİ AYGÜN KİMDİR?

Hakimlik görevine en son İstanbul Adliyesi'nde terörle ilgili davalara bakmakla yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği görevine getirilen Aygün, Bu mahkemede "Şikede Kumpas", "Sabiha Gökçen Havalimanı'na gerçekleştirilen saldırı" "15 Temmuz gecesi AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan işgal girişimi" gibi bir çok davalarda hakim olarak görev aldı.
3 Yıl önce Avukat olan kardeşi Furkan Aygün'ün 24 yaşında trafik kazasında vefatı üzerine manevi olarak sıkıntılı bir dönem geçiren ailesinin fiilen yanında  bulunmak için mesleğinden istifa ederek Nevşehir’e döndü ve hala hazırda aile hukuk bürosu olan Aygün Hukuk Bürosunda serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 
Ailesini Kariyerine tercih eden Aygün, tüm tecrübe, bilgi ve enerjisini inanadığı davasıyla memleketine harcamaya adadı. 2018 Yılında gönül verdiği ve davasına inandığı AK Parti'de aktif siyasete ilk adımını atan Aygün, AK Parti Nevşehir 6. Olağan İl Kongresi Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.
Burada, Merkez Yürütme Kurulunda Seçim İşleri Başkanlığı görevine getirilen Aygün, bu süreçte 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Seçim İşleri Başkanı olarak görev yaptı. 
24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Nevşehir Seçim İşleri Başkanlığı olarak en başarılı 10 il arasına girerek partisinin Kızılcahamam kampında teşkilatı adına ödül aldı. 
Halen bu görevini sürdürmekte olan Aygün, bunun yanında TFF 3. Ligde mücadele eden ve şehrin yoğun ilgi gösterdiği Nevşehir Belediye Spor Kulübünde 2 yıldır da Hukuk İşleri Sorumlusu ve Basın Sözcülüğü görevini yürütüyor.
Ayrıca Nevşehir'in en eski ve en köklü derneği olan Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nde (NESİAD) Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. 
Çok iyi derecede İngilizce bilen genç hukukçu Aygün, Evli ve 1 çocuk babası.

YORUMLAR

  • 1 Yorum