"Nerde yedin paraları söyle?" eylemi

    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi işçileri, geriye dönük 55-60 bin liralık alacaklarının ödenmemesi üzerine 1 haftadır eylem yapıyor. İşçiler bugünkü eylemde yönetime şarkılı gönderme yaptı: "Nerde yedin paraları söyle?"

    "Nerde yedin paraları söyle?" eylemi
    15 Ağustos 2023 - 15:54
    Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Şubesine üye bin 500'den fazla işçi, toplu sözleşmesinden doğan 55-60 bin TL'yi bulan geriye dönük alacaklarının ödenmemesi nedeniyle başlattıkları iş bırakma eylemi birinci haftayı geride bıraktı.



    Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği önünde bir araya gelen işçiler, "Ege işçinin hakkını ver", "Susma sustukça sıra sana gelecek" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarını attı. İş bırakma eylemine katılımın yoğun olduğu görüldü. İşçiler gece de hastane bahçesinde nöbet tutuyor. Son yapılan toplantıda net bir tarih verilmediği için işçiler eylemlerini sürdürme kararı aldı.
    Diğer yandan bir grup işçinin son dönemlerin popüler şarkısı "Nerde yedin paraları söyle?" ile yönetime gönderme yaptığı görüldü. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum