'Nerde yedin paraları' eylemi bitti

    'Nerde yedin paraları' diye yönetimi suçlayıp 8 gündür iş bırakan Ege Üniversitesi işçilerine geriye dönük alacaklarının bir kısmının yatırıldı. İşbaşı yapan işçiler, yönetimden paralarının tamamının ay sonuna kadar yatacağı sözünü aldı.

    'Nerde yedin paraları' eylemi bitti
    17 Ağustos 2023 - 16:49
    Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Şubesine üye bin 500'den fazla işçi, toplu sözleşmesinden doğan 55-60 bin TL'yi bulan geriye dönük alacaklarının ödenmemesi nedeniyle başlattıkları iş bırakma eylemi sekizinci gününde sona erdi.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan’ın işçilere dün için bir kısım ödemenin yapılacağı ve ay sonuna kadar tümünün yatırılmış olacağı açıklaması üzerine işçiler işbaşı yaptı. İşçilerin dün hesaplarına 15-16 bin TL para yattı.  Ay sonuna kadar para yapmazsa sendika eylemlere devam edeceğini açıkladı.

    Hastane bahçesinde bir araya gelen işçilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan “Geriye dönük ve tediyelerinizin bir kısmı bu akşam hesabınıza geçecek. Buna ilave olarak bir miktar daha ödeme hesaplarınıza yapılacak. SGK primleri netleştikten sonra perşembe günü geriye kalan alacaklarınız için bakanlığa gerekli talep yazısı gönderilecek. Sonrası için hem biz hem de sendika geriye kalan alacaklarının ödenmesi için gerekli takibi yapacağız” dedi.



    EĞER PARANIN DEVAMI YATMAZSA...
    İşçilere açıklama yapan Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban ise, “İşçi ne kadar verirse sendika olarak orada durmaya hazırız. Burada iş barışına zaman vermek lazım. Bugün ve yarın paranın bir kısmını yatırsınlar, perşembe günü belgeyi bize göndersinler sözlerini tuttuklarını görelim. Tutmazlarsa yine eylemlerimize devam ederiz” diye konuştu.

    İki kişinin işten çıkarıldığı söylentilerinin de yalan olduğunu ifade eden Sarıçoban, “Bu haberler doğru değil. Kimseyi anlaşma konusu yapmadık ve biz kimsenin işten çıkarılmasını izin vermeyiz. Sendika olarak dün verdiğimiz söz neyse bugün de o. Cumaya kadar verilen sözler yerine getirilmezse pazartesi günü eylemlerimiz devam edecektir” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum