'Nejat Bekmen burs fonu' kuruldu

    İZMİR'de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Nejat Bekmen (61) adına oluşturulan burs fonu sayesinde İletişim Fakültesi öğrencilerine destek sağlanacak.

    'Nejat Bekmen burs fonu' kuruldu
    07 Aralık 2021 - 18:24 - Güncelleme: 08 Aralık 2021 - 11:42
    İzmir'de geçen 9 Haziran'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nejat Bekmen için Türk Eğitim Vakfı bünyesinde İletişim Fakültesi öğrencileri için burs fonu oluşturuldu. Nejat Bekmen'in doğum günü olan 26 Kasım tarihinde fonun duyurusunu yaptıklarını belirten eşi Resmiye Bekmen eşinin misyonunu sürdürmek istediklerini belirterek, "Nejat, İletişim Fakültesi'ndeki öğrencilere yıllarca destek oldu. Biz de bu desteğin devamını sağlamak istedik. Nejat'ın doğum günü olan 26 Kasım'da sosyal medyadan 'Nejat Bekmen burs fonu' oluşturduğumuzu duyurduk. Arzu edenler Türk Eğitim Vakfı'nın bu fonuna ücret yatırarak eğitime destek verecek. Onun doğum gününde ajitasyon mesajlarla onu anmak yerine misyonunu devam ettirmek istedik. Çünkü Nejat 40 yıllık gazetecilik hayatında çok öğrenci yetiştirdi. Gençleri mesleğe kazandırıp hepsine kucak açtı. Onun misyonunu bu şekilde sürdürmek istedik. Bu fon da benim için çok değerli. Doğum gününde hem benim hem vakfın ona bir hediyesi oldu" dedi.  

    'KENDİSİ GİBİ PIRIL PIRIL İNSANLARA DESTEK OLMAK İSTİYORUZ'

    Nejat Bekmen'in yeğeni ve Türk Eğitim Vakfı İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar da Nejat Bekmen burs fonu sayesinde başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlere destek olacaklarını söyleyerek şunları anlattı: "Amacımız burs fonunun kaynağı ile İletişim Fakültesi öğrencilerine destek sağlamak. Mesleğe faydalı, etik kurallar çerçevesinde işini başarıyla yürütecek gençlere yardımcı olmak istiyoruz. Dayım da yaşamı boyunca güzel örnekleri hayatımıza sokmuştu, hepimizin hayatına dokundu. Onun anısını yaşatmak için tıpkı kendisi gibi pırıl pırıl insanlara destek olmak istiyoruz. 2023 yılındaki eğitim döneminde en az 2 ya da 3 öğrenciyle burs vermeye başlamayı hedefliyoruz. Destek verilecek öğrenciler vakfımızın bursiyer kriterlerine göre seçilecek. Her öğrenciye 9 ay boyunca 700 lira vereceğiz. Burs, başarılı, ihtiyaç sahibi, devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere verilecek."

    Nejat Bekmen burs fonuna katkıda bulunmak isteyenler 'TR27 000 62 000 8650 000 6298 097' numaralı hesaba bağışta bulunabilecek.


     

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum